Ніякої хімії! Як приготувати смачну домашню варену ковбасу

Якщо ви любите варену ковбасу, то запишіть цей рецепт і більше ніколи не купуйте її в магазині. Ніжний вершковий смак, натуральне м’ясо та улюблені спеції зроблять ковбасу делікатесом на сніданок. Особливо сподобається дітям, які не люблять їсти просто м’ясо, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування ковбаси візьміть:
куряче м’ясо — 2 філе + 2 стегна
вершки — 200 мл
часник — 1 зубчик
сіль — 1,5 ч.л.
спеції — на смак
білок яйця — 2 шт.
сік із буряка — 50 мл

Як готувати домашню варену ковбасу:

Куряче м’ясо, обов’язково беріть філе і стегна, щоб м’ясна основа була соковитою, промийте та наріжте на шматочки.

Відправте у чашу блендера разом із часником — протягом 5 хвилин ретельно подрібнюйте, щоб вийшла однорідна маса.

Додайте вершки, які зроблять ковбасу неймовірно ніжною. Жирність вершків не має значення, головне, щоб були свіжими та рідкими. Збийте блендером.

Після цього додайте білки з курячих яєць і продовжуйте керувати процесом за допомогою блендера. Саме зараз завершується етап ідеальної вареної ковбаси.

Але що по кольору? Він блідий, злегка рожевий, але мало нагадує “справжню” магазинну ковбасу. Тому час додати натуральний барвник — сік із буряка.

Продовжуємо збивати, доки м’ясний фарш не стане рівномірно рожевим. Додаємо наприкінці сіль та спеції і біжимо брати фольгу.

Ділимо фарш на 2-3 частини, з яких вийде 2-3 ковбаски. Викладаємо кожну частину на фольгу і закручуємо за принципом “цукерки”.

Перекладаємо у пакет, зав’язуємо щільно і відправляємо варитися у каструлю з окропом. Час приготування 30-40 хвилин, щоб фарш рівномірно зварився, потрібно перевертати ковбасу не менше, ніж 5 разів.

Зварену ковбасу охолоджуємо, дістаємо з фольги і смакуємо!

При нарізанні не розпадається, ідеально тримає форму, що дозволить різати тонко і використовувати на бутерброди чи нарізку. Буде смачно так, що ви почуєте фразу: “Лікарська відпочиває!”

Як вибрати ідеальний iPad у 2025 році: гід від Foxtrot

вівторок, 25 листопад 2025, 18:17

Помилка у виборі iPad коштує дорого — в кращому випадку доведеться миритися з повільною роботою, в гіршому — планшет припадатиме пилом на полиці. Лінійка 2025 року пропонує чотири моделі, кожна з яких є найкращою для своїх завдань, але абсолютно не під...

Бережіться! ТОП-5 звичок, які погіршують зір

вівторок, 25 листопад 2025, 17:50

Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...