Ніякої користі, лише шкода! ТОП-4 продукти, які не варто купувати в супермаркетах

Якщо ви не бажаєте нанести шкоду власному організму, наполегливо радимо ніколи не купувати деякі продукти у супермаркеті, передають Патріоти України.

Які саме продукти не варто купувати у магазинах за допомогою експертів дізнавалось видання Mirror.

Непастеризоване молоко

Ніколи не купуйте цього у супермаркеті: експерт назвав чотири стоп-продукти

Так, наприклад, доктор Браян Куок Ле , харчовий хімік і промисловий консультант зі штату Вашингтон, заявляє, що ніколи не купуватиме у супермаркеті непастеризоване молоко. За словами експерта, таке молоко не проходить термічну обробку, в результаті чого зберігає у собі шкідливі мікроби, такі як сальмонела, кишкова паличка, лістерія , бруцела тощо.

Нарізані продукти

Ніколи не купуйте цього у супермаркеті: експерт назвав чотири стоп-продукти

Якщо ви бажаєте придбати продукти, нарізані у супермаркеті, потрібно бути готовим до зіткнення з такими самими мікробами, як і при вживанні непастеризованого молока. Справа в тому, що нам ніколи не буде відомо що саме подрібнювалось на слайсері до того, як туди потрапили обрані вами продукти.

Паростки

Ніколи не купуйте цього у супермаркеті: експерт назвав чотири стоп-продукти

А ось професор Калі Кніел , мікробіолог з Університету Делавер, стверджує, що не можна купувати паростки редису, люцерни, конюшини тощо. Хоч вони і є чудовим і поживним доповненням до будь-якої їжі, експерт виявив, що вони можуть містити шкідливі бактерії, такі як кишкова паличка та сальмонела.

Нарізана диня

Ніколи не купуйте цього у супермаркеті: експерт назвав чотири стоп-продукти

Нарізана диня, чи кавун також не викликають довіри. Місце розрізу - сприйнятлива середа для розмноження бактерій через її "вологі та пористі властивості". Тому варто або повністю відмовитись від споживання нарізаної в супермаркеті дині чи кавуна, або ж, перед вживанням зрізати з неї декілька сантиметрів.

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...