Ніяких круасанів! Названо продукти, які не можна їсти з кавою

Названі продукти, які не можна їсти з кавою: ніяких круасанів!

Любителям випити кави вприкуску з сиром, сирниками або сирним бутербродом варто знати, що кофеїн погіршує засвоєння кальцію. Кожна чашка напою виводить приблизно 3-5 мг кальцію при добовій нормі 1000 мг, передають Патріоти України.

Для більшості людей цей ефект незначний. Але якщо ви п'єте більше 3 чашок в день, або відчуваєте дефіцит кальцію, то почекайте хоча б годину після прийому їжі з молочними продуктами перед тим, як пити каву.

Кава з круасаном - погана ідея

Людям з серцево-судинними захворюваннями і зайвою вагою не варто пити каву з хлібобулочними виробами, особливо тими, що містять маргарин. Таке поєднання серйозно навантажує серце і підвищує рівень холестерину. Якщо вживання кави з випічкою увійде в звичку, то зросте ризик появи цукрового діабету, ожиріння і гіпертонії.

Чим шкідлива кава з цигаркою

Кофеїн і нікотин - важке поєднання, яке навантажує серце, шлунок і нервову систему. Кава разом з сигаретою подразнює слизову шлунка і викликає печію, збільшує концентрацію шлункового соку і дуже навантажує нирки.

Чому не можна поєднувати каву з алкоголем і енергетикам

Лікарі попереджають, що каву не можна пити відразу після вживання спиртного та енергетичних напоїв. І тим більше не рекомендується додавати алкоголь в каву. Таке поєднання серйозно навантажує серце, погіршує якість сну і підвищує тиск, а також може підвищити рівень тривожності.

Що не засвоюється з кавою

Дубильні речовини в каві заважають засвоєнню цинку. Тому напоєм не варто запивати їжу з червоним м'ясом, птицею, горіхами і бобовими, якщо хочете отримати з них максимум користі. Також кофеїн заважає засвоєнню негемового заліза, якими багаті горіхи, горох, нут, сочевиця, тофу і соєві продукти.

Як повернути яскравість вицвілому одягу - рецепт за копійки, який працює

неділя, 13 липень 2025, 6:44

Чи помічали ви, що з кожним пранням улюблені речі втрачають яскравість і блякнуть? Не поспішайте оновлювати гардероб - допомогти може простий домашній спосіб, який ще наші бабусі і мами використовували для збереження кольорів тканин, передають Патріоти...

Популярний підсолоджувач пов’язаний з агресивною формою раку мозку - нове дослідження

неділя, 13 липень 2025, 6:25

Китайські вчені виявили потенційно небезпечний зв'язок між аспартамом - популярним штучним підсолоджувачем - і гліобластомою, найагресивнішою формою первинного раку мозку. Про це йдеться у статті, опублікованій у Scientific Reports, передають Патріоти ...