
Вже розпочинається сезон молодої картоплі. Минулорічна потрохи закінчується. І навіть цей овоч. який ми їмо майже щодня, можна приготувати неправильно. Є ряд помилок. через які продукт виходить дійсно несмачним або навіть шкідливим, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування картоплі. Дотримуючись цих порад – ви можете приготувати дійсно якісний та смачний продукт.
1.З картоплі, яка вже проросла, потрібно зливати першу воду під час відварювання. І, при цьому, не доводити до кипіння.
2. Картопляне пюре потемніє, якщо ви будете розбавляти його холодним молоком. Тому інгредієнт обов'язково повинен бути теплим.
3. Якщо ви плануєте готувати з картоплі салати – не використовуйте сорти з великим вмістом крохмалю. Такий овоч дуже швидко розвариться.
4. Не рекомендується для прискорення варіння картоплі додавати у воду соду або амоній, оскільки вони знищують вітаміни.
5. Зварену картоплю не можна зберігати у відварі. Вона стає рікою та несмачною.
6. Овоч не потрыбно зберігати у холодильнику. Перед використанням його потрібно витримати при кімнатній температурі два дні. Саме так картопля буде мати гарний смак.
7. Якщо ви використовуєте картоплю із зеленим відтінком шкірки або м'якоті – її не можна варити в неочищеному вигляді, а потрібно обов'язково зрізати всі позеленілі ділянки. При відварюванні такого овочу соланін переходить у відвар, але якщо варити зі шкіркою, то ця речовина частково залишається в ній.
Жувальна гумка, що прилипла до джинсів чи улюбленої футболки, - неприємність, але її легко усунути. Найбезпечніший і ефективний спосіб, за словами експертки Алісії Хілі, - заморожування. Воно дозволяє зняти гумку механічно, не пошкодивши тканину, перед...
Міль - маленький, але дуже неприємний гість. Вона з’їдає шерсть, кашемір і шовк, залишаючи дірки в улюблених речах. Дізнайтеся, як розпізнати її, позбутися та захистити гардероб - без хімії, лише натуральними засобами, передають Патріоти України. Міль ...