Ніколи її так не готуйте! Чому картопля може бути несмачною і шкідливою

Вже розпочинається сезон молодої картоплі. Минулорічна потрохи закінчується. І навіть цей овоч. який ми їмо майже щодня, можна приготувати неправильно. Є ряд помилок. через які продукт виходить дійсно несмачним або навіть шкідливим, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які допускають під час приготування картоплі. Дотримуючись цих порад – ви можете приготувати дійсно якісний та смачний продукт.

1.З картоплі, яка вже проросла, потрібно зливати першу воду під час відварювання. І, при цьому, не доводити до кипіння.

2. Картопляне пюре потемніє, якщо ви будете розбавляти його холодним молоком. Тому інгредієнт обов'язково повинен бути теплим.

3. Якщо ви плануєте готувати з картоплі салати – не використовуйте сорти з великим вмістом крохмалю. Такий овоч дуже швидко розвариться.

4. Не рекомендується для прискорення варіння картоплі додавати у воду соду або амоній, оскільки вони знищують вітаміни.

5. Зварену картоплю не можна зберігати у відварі. Вона стає рікою та несмачною.

6. Овоч не потрыбно зберігати у холодильнику. Перед використанням його потрібно витримати при кімнатній температурі два дні. Саме так картопля буде мати гарний смак.

7. Якщо ви використовуєте картоплю із зеленим відтінком шкірки або м'якоті – її не можна варити в неочищеному вигляді, а потрібно обов'язково зрізати всі позеленілі ділянки. При відварюванні такого овочу соланін переходить у відвар, але якщо варити зі шкіркою, то ця речовина частково залишається в ній.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...