Ніколи їх так не готуйте! Чому яйця прилипають до сковорідки та виходять несмачними

Навіть з приготуванням такої простої страви, як яйця, в багатьох людей виникають проблеми. Продукт прилипає до сковорідки, пересушується або розтікається. В такого явища є багато причин, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість про найпоширеніші помилки, які часто допускають під час смаження звичайної яєшні та омлету. Так готувати продукт не варто.

Надто сильний вогонь

Якщо ви будете смажити яєчню на надто сильному вогні – вона стане дуже сухою. Спочатку потрібно розігріти сковорідку. Потім вогонь зменшити і лише після цього виливати яєчну суміш. Це буде трохи довше, але значно смачніше.

Приготування яєць на чавунній сковорідці

Як тільки ви покладете яєчну суміш у чавунну сковорідку – вона ж одразу прилипне до поверхні. Потім посуд буде дуже погано відмиватись, а сніданок буде зіпсовано.

Розмішування яєць вже на сковорідці

Дуже важливо спочатку розмішати яйця в окремій тарілці, якщо це омлет, а вже потім виливати в ємність для смаження. Якщо ви будете розмішувати яйця просто на сковорідці – це вийде зовсім нерівномірно і виникнуть білі смуги.

Необачне приготування омлету

Не можна викласти яйця на сковорідку і піти займатись своїми справами. Продукт досить делікатний і смажиться він дуже швидко. Тому щоб не виникло сухої скоринки – слідкуйте за процесом.

Додавання приправ на початку приготування

Щоб яйця схопились і тримали форму – не можна одразу додавати в них сіль. Спеція зруйнує структуру продукту, і маса просто розповзеться

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...