Класичні інгредієнти, без яких неможливо приготувати смачний борщ, - це картопля, капуста і буряк. Також існує досить багато різноманітних варіацій цієї страви. Експериментують зі спеціями, різноманітними овочами та заправками. Але є й такі компоненти, які можуть зіпсувати ваш борщ, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, який інгредієнт у жодному разі не можна додавати в популярну українську страву. Такий компонент руйнує смакові якості інших продуктів.
Кулінарні експерименти часто бувають досить вдалими. Але не у випадку з борщем. Тут варто дотримуватись чіткої традиційної технології. М'ясний бульйон має бути на свинині – тоді він вийде наваристим. А щоб колір був насиченим – потрібно обрати якісний буряк і обов'язково його натерти.
А зіпсувати вашу страву може один простий інгредієнт – болгарський перець. Він має дуже виражену пікантність, і смак решти інгредієнтів просто втрачається. Тому якщо вам здається, що трохи свіжого перчику не завадить – це хибна думка. Також цей овоч може просто забродити, якщо борщ вже певний час стоїть на плиті.
Якіспеції не варто додавати в борщ
Якщо покласти в борщ корицю або гвоздику для пікантності, страва вийде занадто гострою та кислою. Тому від таких прянощів краще відмовитись.
Не дуже вдало поєднуються з борщем азіатські спеції, корейські. Популярна спеція хмелі-сунелі вдало поєднується з багатьма смаками, але до борщу вона взагалі не підходить.
Також не варто додавати у страву свіжий або сухий імбир. Як варіант таку спецію можна подавати на окремій тарілці.
Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...
Дачники стверджують, що шкідники навіть не будуть прилітати на город, якщо навесні висадити поряд з грядками картоплі всього лише одну рослину, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Мова йде про пижму. Вона є справжнім захисником городньої ку...