Класичні інгредієнти, без яких неможливо приготувати смачний борщ, - це картопля, капуста і буряк. Також існує досить багато різноманітних варіацій цієї страви. Експериментують зі спеціями, різноманітними овочами та заправками. Але є й такі компоненти, які можуть зіпсувати ваш борщ, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, який інгредієнт у жодному разі не можна додавати в популярну українську страву. Такий компонент руйнує смакові якості інших продуктів.
Кулінарні експерименти часто бувають досить вдалими. Але не у випадку з борщем. Тут варто дотримуватись чіткої традиційної технології. М'ясний бульйон має бути на свинині – тоді він вийде наваристим. А щоб колір був насиченим – потрібно обрати якісний буряк і обов'язково його натерти.
А зіпсувати вашу страву може один простий інгредієнт – болгарський перець. Він має дуже виражену пікантність, і смак решти інгредієнтів просто втрачається. Тому якщо вам здається, що трохи свіжого перчику не завадить – це хибна думка. Також цей овоч може просто забродити, якщо борщ вже певний час стоїть на плиті.
Якіспеції не варто додавати в борщ
Якщо покласти в борщ корицю або гвоздику для пікантності, страва вийде занадто гострою та кислою. Тому від таких прянощів краще відмовитись.
Не дуже вдало поєднуються з борщем азіатські спеції, корейські. Популярна спеція хмелі-сунелі вдало поєднується з багатьма смаками, але до борщу вона взагалі не підходить.
Також не варто додавати у страву свіжий або сухий імбир. Як варіант таку спецію можна подавати на окремій тарілці.
Після скорочення кількості кави сни можуть стати виразнішими, дивнішими або навіть більш емоційними. Такий ефект відзначали чимало людей, які зменшили споживання кофеїну. Дослідники сну пояснюють, що явище пов’язане з перебудовою нічних циклів організм...
Чи траплялося вам під час телефонної розмови чи наради несвідомо малювати кола, квадрати, спіралі чи інші фігури на аркуші? Здається, це лише "каракулі", проте психологія й мистецтво стверджують: такі малюнки мають глибший сенс і можуть відкрити прихов...