Шеф-кухар розповів, як приготувати ідеальну піцу вдома, і як не зіпсувати італійську супер-страву непотрібними інгредієнтами. Як приготувати правильну піцу за порадами піццайоло - читайте нижче, зазначають Патріоти України.
Експерт каже, що зразком піци є звичайно ж "Маргарита", в якій не повинно бути нічого зайвого: тільки свіжа моцарелла, солодкі томати, пишне хрустке тісто.
Але багато домашніх кулінарів пхають в піцу все, що завалялося в холодильнику. Так робити не потрібно - у піці повинні бути тільки свіжі продукти. Для соусу не можна використовувати кетчуп і (або майонез).
Перше: в тісті тільки борошно, вода, сіль і мінімум дріжджів. Друге: щоб піца була легка, обов'язково тривале бродіння тіста. Це від 3-6 годин до доби, ідеально - 48 годин, але можна навіть 72.
Розчиніть в мисці в теплій воді дріжджі, додайте борошно, оливкову олію, сіль, цукор за смаком. Борошно краще взяти м'яких сортів. Ретельно вимісіть тісто руками (не машинкою для вимішування), накрийте його і поставте в темне місце на кілька годин. Далі розтягніть тісто руками. Качалкою розкатувати не можна.
Нанесіть на основу соус з натуральних продуктів - томатної пасти або вершкового соусу зі спеціями. Ніякого кетчупу і майонезу. Викладіть начинку в один (це обов'язково!) шар, але не більше чотирьох інгредієнтів. Враховуйте їх поєднанням і беріть тільки свіжі продукти, а не залишки вчорашньої вечері.
Потім додайте сир. Це повинна бути обов'язково моцарелла. А якщо хочеться експериментувати, можна до моцарели додати трохи маасдама або чеддера. Запікайте при максимальній температурі - не менше 230-250 градусів. Чим швидше приготуватися піца, тим смачніше вона буде.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...