Ніколи не готуйте так макарони! ТОП-5 найпоширеніших помилок, які допускають багато господинь

Якщо на приготування їжі у вас є дуже мало часу - чудовою ідеєю буде відварити макарони. Але зробити гарнір якісним виходить далеко не завжди. Макарони злипаються, розварюються і перетворюються на кашу, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, які помилки найчастіше допускають під час приготування макаронів. Вироби вийдуть несмачними.

Промивання макаронів після відварювання холодною водою

Існує стереотип, що макарони потрібно промивати холодно водою. щоб вони не злипались. Але робити це не можна. Справа в тому, що під час потрапляння води на вироби, з них вимивається весь крохмаль. Смачними такі макарони вже не будуть.

Накривання каструлі кришкою під час відварювання макаронів

Якщо звернути увагу на упаковку, в якій були макарони, то ви помітите, що там не буде вказано накривати каструлю кришкою. Все через те, що вироби стануть дуже м'якими і розваряться.

Дуже мало води

Для того, щоб макарони зварились швидко і якісно – їм потрібно достатньо води. На 1 літр води потрібно додавати максимум 100 грам виробів. В іншому випадку – вироби зіпсуються.

Приготування макаронів без солі

Сіль в макарони додається не лише для смаку. а й для того, щоб вироби не розварювались. Спецію потрібно додати в той момент, коли вода починає активно кипіти. Після цього додавати макарони.

Зливання води в раковину

Одразу всю воду зливати не потрібно. Трохи води злийте в окремий посуд. Потім, щоб вироби не були дуже сухими, можна додати трохи рідини

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...