Ніколи не їжте це перед сном, якщо не хочете викликати безсоння!

Багато хто навіть не замислюється про те, яка їжа викликає безсоння. Чи помічали ви, що іноді після ситної вечері про сон не хочеться навіть і думати? Вся річ в тому, що деякі продукти "відбивають" весь сон, передають Патріоти України.

Якщо ви будете знати, що не можна при безсонні, ви почнете повноцінно відпочивати вночі і це позначиться на вашій продуктивності вдень.

Що не можна їсти перед сном

Вчені вже знають, яка їжа викликає безсоння. Продукти, що заважають сну, можуть бути в будь-якому холодильнику. Це жирна їжа, свинина, авокадо, риба, овочі та консервація. Якщо на вечерю ви хочете поласувати куркою гриль з салатом і запити все це вином - то таке меню можна сміливо називати шкідливою порадою про те, як викликати безсоння в домашніх умовах, і навіть не сподіватися на міцні сновидіння.

Продукти що заважають сну, такі як м'ясо або шоколад, надають стимулюючі дії і просто не дадуть організму налаштуватися на відпочинок. Відмовтеся від алкоголю і жирної їжі, крім хорошого сну ви отримаєте ще й гарну фігуру, адже переїдати на ніч зовсім не корисно для талії.

Які продукти добре впливають на сон

Що їсти на вечерю для гарного сну? Спробуйте поласувати збалансованою і корисною вечерею без жирної їжі. Чудовий вплив на сон мають нежирна риба, мигдаль, індичка, рис і ківі. Ці продукти добре впливають на сон і допоможуть вам швидко заснути. Капуста від безсоння теж вас врятує, трохи квашеного або тушкованого овоча відмінно доповнять вечерю і позитивно позначаться на сні.

Ну а якщо ви не знаєте, що пити перед сном щоб добре спати, то спробуйте випити теплого молока і ромашкового чаю. Також гарно впливають на сон вишневий сік, кокосова вода і чай з м'ятою.

До речі, вчені навіть називали ягоди від безсоння. Якщо ви хочете добре спати, то перед сном можна поїсти трохи вишень. Ця ягода - найкраще джерело мелатоніну, гормону, який відповідає за міцний сон.

Які ліки викликають безсоння

Для хорошого сну недостатньо знати, які продукти викликають безсоння. Враховуйте й інші фактори. Виявляється, багато ліків впливають на сон, а точніше викликають безсоння. Дізнайтеся, що не можна при безсонні і які ліки викликають безсоння, адже ці препарати можуть виявитися у вашій аптечці.

На сон впливають серцеві препарати, ліки від депресії, гормональні препарати, стероїди, ліки від Альцгеймера та астми. Також варто уважніше поставитися до вживання БАДів у вечірній час. Такі добавки можуть геть "відбити" весь сон. На думку провізорів, безсоння можуть викликати також ліки від застуди та грипу, знеболювальні, таблетки для схуднення і препарати для припинення куріння.

Що допоможе від безсоння: корисні поради перед сном

Але якщо ви вже порушили "правила" і "згрішили", з'ївши щось з продуктів, які погано впливають на сон, вам потрібно знати, що може допомогти при безсонні. Провітріть кімнату, займіться розслаблюючою йогою або прийміть гарячу ванну. Ну а корисні поради перед сном звучать так: приберіть подалі телефон, вимкніть телевізор і постарайтеся розслабитися. Не думайте про погане, помріяйте і уявіть щось хороше.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...