Ніколи не охолоджуйте недозрілі: Як зберігати помідори, щоб вони залишалися свіжими та ароматними

Більшість людей цікавить питання, як овочі зберігати у квартирі. Зберігання помідорів має безліч нюансів, адже ці овочі чутливо відносяться до сторонніх запахів, тому їх потрібно розміщувати далеко від інших продуктів харчування. А ще на період збереження свіжості впливає їх сорт. Середньостиглі і пізні різновиди зберігатимуться довше, ніж ранні види, передають Патріоти України.

Найпростіше рішення — залишити помідори при кімнатній температурі, дозволивши природі йти своїм шляхом. Якщо ви вирощуєте помідори вдома, ви вже знаєте, що плоди будуть продовжувати дозрівати і старіти, якщо не споживати їх протягом короткого періоду стиглості. Ось тут і стає в нагоді холодильник — якщо помідор досяг свого розквіту, і ви не плануєте використовувати його на вечерю в цей день, перемістіть його в холодильник, де холод сповільнить процес його старіння і не дасть йому зіпсуватися раніше часу.

Чи потрібно зберігати помідори в холодильнику — автори видання пояснюють, що тільки в крайньому випадку. Причина, по якій охолодження слід використовувати тільки для томатів, що досягли зрілості, полягає в тому, що воно змінює смак і текстуру. Охолодженому томату завжди потрібно давати можливість повернутися до кімнатної температури, при якій його природний смак і текстура будуть найбільш яскраво проявлятися.

І ще одна порада, про яку варто подумати, коли мова йде про томати, — ніколи не охолоджуйте недозрілі помідори. Це перешкоджає дозріванню томатів навіть після повернення до кімнатної температури. Тому охолоджувати помідори потрібно лише тоді, коли вони досягли свого розквіту — і то лише для того, щоб виграти трохи часу і з'їсти їх, коли вони будуть готові до вживання.

Зберігайте розрізаний помідор, накривши його зрізану сторону, щільно загорнувши в поліетиленову плівку, а залишки — в холодильнику. Щоб ви не робили, не забувайте про це — розрізаний помідор починає псуватися негайно. Він повинен зберігатися день-два, але не довше. Зберігайте помідори плодоніжкою донизу, щоб запобігти втраті вологи, як при кімнатній температурі, так і в холодильнику. Волога з помідорів випаровується через кінець плодоніжки, оскільки шкірка утримує її всередині.

Це роблять майже всі, але: Так розморожувати м’ясо категорично не можна

вівторок, 5 серпень 2025, 18:39

Розморожування м’яса при кімнатній температурі - найпоширеніша помилка, яку допускають на кухні. Багато хто просто залишає продукт на столі, щоб той швидше відтанув. Але цей зручний метод може зробити м’ясо небезпечним для вживання - особливо влітку, к...

Що додати до кави? Три ідеї, які вас здивують!

вівторок, 5 серпень 2025, 18:08

У середній чашці кави міститься близько 140 мг кофеїну. За даними FDA, безпечна добова норма кофеїну -- до 400 мг, що приблизно дорівнює чотирьом чашкам кави, передають Патріоти України. Доктор наголошує: трохи цукру може покращити роботу мозку, але в...