Ніколи не припускайтеся цих помилок! Чому не виходить приготувати ідеальні сирники

Сирники і справді вважаються досить складною стравою. Навіть у досвідчених господинь тісто на сковорідці просто розвалюється. Але вся справа у самій консистенції тіста, а також технології смаження, передають Патріоти України.

Про те, як правильно готувати ідеальні сирники і яких помилок варто уникнути розповіла фудблогерка Анастасія Антонюк (anastasia__antoniuk) в Instagram. Дотримуючись цих порад, ви зробите дійсно смачну та привабливу страву.

Поради, які допоможуть приготувати ідеальні сирники:

1. Не беріть дуже вогкий сир.

2. Не додавайте багато борошна – краще добре й з усіх боків обкатати в ньому сирники вже перед смаженням.

3. Цукру також не потрібно надто багато, адже він сприяє виділенню зайвої вологи. Краще потім посипати цукровою пудрою або полити згущеним молоком.

4. Якщо сир вогкий, замість цілого яйця краще взяти лише жовток (білок – це теж зайва волога).

5. Масу потрібно розминати саме виделкою, а не блендером.

6. З готового тіста потрібно сформувати шайби саме вологими руками. Якщо зробити це сухими долонями – тісто не буде триматись купи.

7. Смажити на невеликій кількості олії за мінімальної температури. Пам'ятайте, що не можна класти вироби на холодну сковорідку – вона повинна бути дуже добре розігріта.

Правильні пропорції для тіста на сирники:

  • 500 г домашнього сиру.
  • 1 яйце
  • одна пачка ванільного цукру
  • 2-3 столових ложки цукру(це вже за смаком; кому смакує солодше, кому ні)
  • 2-3 столових ложки борошна (дивитись за консистенцією)

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...

А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

неділя, 3 серпень 2025, 17:50

Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...