
Великдень 2023 в Україні відзначається 16 квітня. Улюблене свято і дорослих, і дітей. Головним блюдом є - паска та фарбовані яйця, передають Патріоти України.
До Великодня ще є кілька днів, тому приготувати правильно яйця час ще є. Ми поділимося унікальними секретами приготування крашанок.
Як варити яйця на Великдень - помилки, які допускають всі
- Перед тим, як починати варити яйця на Великдень, потрібно їх добре вимити. Яєчна шкаралупа досить примхлива, і особливо це трапляється при приготуванні крашанок.
- Далі яйця потрібно залишити на рушнику, але не витирати. Варити яйця потрібно виключно тоді, коли вони стали кімнатної температури. Це головна помилка, яку допускають всі.
- Щоб яєчна шкаралупа не тріснула і ваші крашанки не зіпсувалися, не варіть їх відразу діставши з холодильника.
- Варити яйця бажано у великій каструлі. При варінні яєць в невеликій ємності, неминуче призведе до появи тріщин.
- Щоб яйця точно не потріскалися додати потрібно звичайну столову ложку солі в воду.
- Варити яйця на крашанки потрібно не більше 9 хвилин.
Прикмети про великодні яйця
- Якщо яйце на Великдень випало з рук, то чекати неприємностей.
- Якщо пасхальне яйце випадково розбилося, то можна чекати сварку в сім'ї або з кимось стороннім.
- Якщо пасхальне яйце випадково скотилося зі столу, то вашій родині заздрять.
Ось перелік груп і конкретних продуктів, від яких варто утриматися або звести до мінімуму влітку, а також пояснення, чому це корисно, передають Патріоти України. Підсумовуючи, у спекотну пору варто виключити або суттєво обмежити:. Натомість обирайте ле...
7 червня за новим календарним стилем (20 червня - за старим) - день пам'яті Феодота Анкірського. У народі день прозвали Федот Урожайник. За старим календарним стилем цього дня відзначають третє обрітення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього...