Ніколи не виливайте воду після варіння рису! Вона дасть вам приголомшливий ефект на дачі та городі

Вода, яка залишилася після варіння рису, є корисною не лише для організмів малечі, але й дуже поживна для рослин, оскільки містить вітаміни, мінерали та крохмаль із рисових зерен. Обприскуючи цією водою свої рослини, ви забезпечуєте їх усіма поживними речовинами, необхідними для їхнього здоров’я, передають Патріоти України.

Крохмаль, що виділяється рисом, забезпечує додаткову енергію, яка найкраще впливає на розвиток вашої рослини. Також рис містить білки, клітковину, амінокислоти, а ще вітаміни — кальцій, фосфор, залізо, цинк та калій.

Користь рису для рослин

Відвар рису є природним добривом: це м’яке добриво дозволить рослинам рости швидше та рясно цвісти. Рисова вода також є природним екологічним засобом від бур’янів: крохмаль має здатність боротися з бур’янами.

Як використовувати рис у якості добрив

Розсипте зерна рису навколо стебла рослини, утворюючи навколо нього коло. Для більш ефективної дії за допомогою ложки перемішайте рис із поверхнею ґрунту. Таким чином, рис засвоюватиметься повільніше, що дасть час для вивільнення крохмалю.

У великий горщик насипте на дно родючого ґрунту та дві столові ложки рису. Змішайте два інгредієнти так, щоб на дні була однорідна суміш. Ви помітите, що зерна рису перетворюються на зернисту або порошкоподібну консистенцію, схожу на перліт. Потім добре підтримайте рослину, яку маєте намір пересадити, а решту засипте землею. У цьому випадку, крім добрива, рис сприятиме дренажу вашої рослини.

Для поливу розсади насипте пів склянки білого рису в півторалітрову пластикову пляшку, залийте водою з-під крана, поки пляшка не наповниться. Накрийте кришкою і перемішайте, щоб вивільнився крохмаль, потім залиште на пів години. Після цього часу він залишиться у вигляді білуватої рідини, це відмінне добриво для ваших рослин.

Точність здивує! Що про людину може сказати її підпис

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:08

Існує наука графологія, яка вивчає зв'язок між почерком людини і її особистісними якостями. Вчені визначили, що підпис може розповісти про особливості характеру і якості свого автора, передають Патріоти України. Розмір підпису:. Тип підпису:. Натиск:....

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...