Ніколи не забувайте їх в кишенях! Які речі в пральній машині можуть зламати її

Прання сучасними пральними машинами суттєво спрощує життя. На перший погляд все просто: завантажили - випрали - витягнули, передають Патріоти України.

Однак є важливий момент, деякі речі під час прання можуть зламати пральну машину, тому їх варто прати лише руками. І це не тому, що вони втратять свій зовнішній вигляд.

Щоб пристрій прослужив довгі роки, не періть у машинці монети, кросівки, бюстгальтери і ключі.

Монети

Можуть поцарапати і розбити скло на даерцятах. Також можуть сильно пошкодити барабан зсередини.

Речі забруднені легкозаймистими речовинами

Прати одяг після бензину або спирту категорично заборонено, аби не залишився різкий запах у пралці назавжди. Краще спершу випрати такий одяг вручну, прополоскати, лише тоді завантажити до пральної машини.

Бюстгальтер

Кісточки і металеві елементи можуть зачіплятись до частин пральної машини і пошкоджувати барабан, тому їх краще прати вручну.

Ключі

В цьому випадку маються на увазі ключі від дому, машини, розвідні та інші.

Шерсть домашніх тварин

Якщо потрібно випрати килим або ковдру домашніх улюбленців у пральній машині, подумайте двічі. Таку річ краще випрати руками. Шерсть злипається і може забити труби.

Кросівки зі шкіри

Взуття потребує делікатного догляду, а таким чином дорогу річ можна лише зіпсувати.

Речі з гуми

Можуть розплавитися від високих температур.

Одяг з гудзиками і дитячі шкарпетки

Може пошкодити барабан, а дрібні речі можуть потрапити в труби, заблокувавши їх нормальну роботу.

Також варто нагадати, що не потрібно сипати забагато порошку до пральної машини. Це не завжди означає якісне прання. Навпаки, зайвий пральний порошок може накопичуватись на стінках машинки і перетворюватись у плісняву.

Речі з магнітами можна прати у машинці-автоматі, але слід ретельно читати, що написано на етикетці і за якої температури можна прати ту чи іншу річ.

Дуже смачно! Як приготувати капустяники замість котлет та голубців

вівторок, 14 травень 2024, 18:09

Прості та швидкі рецепти допомагають протягом робочого тижня економити час на приготуванні їжі. Смачно нагодувати родину хоче кожна господиня. Завдяки кулінарним експериментам, з’явився рецепт капустяників. Як їх приготувати, читайте далі. З молодої ка...

А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

вівторок, 14 травень 2024, 17:08

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом. Для приготування потрібно. Як готувати. Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в хол...