Ніколи так не періть! ТОП-3 помилки, які зіпсують ваші речі

Деформування, вицвітання, плями і не тільки: якщо після прання ви зіткнулися з цими проблемами, то, швидше за все, припустилися помилки. Пральна машина полегшує завдання догляду за одягом, але вимагає дотримання простих правил при пранні одягу, постільної білизни та іншого, передають Патріоти України.

Зверніть увагу на три поширені помилки під час прання речей. Про те, як не можна прати, розповідає видання Express.

Помилка №1

Використання занадто великої кількості мийного засобу призведе до того, що речі будуть жорсткими та грубими на дотик. Крім того, накопичення піни загрожує виникненням грибка у пральній машині. Дотримуйтесь дозування при додаванні порошку. Зручний варіант — капсули, так ви точно не перестараєтеся із засобом.

Помилка №2

Якщо ви забудете зробити "тест кольору" нової речі перед пранням, то вона може полиняти і зіпсувати решту одягу. Тому пам’ятайте про цей ритуал. Вам потрібно налити трохи води на одяг і промокнути її паперовим рушником. Якщо колір розтікається, то періть річ окремо.

Помилка №3

Не застібати блискавки – ще одна помилка. Ви ризикуєте подряпати дверцята пральної машини, тому застібуйте всі джинси та куртки перед тим, як запустити прання. Те ж саме можна сказати і про розстебнуті бюстгальтери, які можуть пошкодити барабан. Використовуйте для білизни спеціальний чохол або альтернативу з підручних матеріалів, наприклад, стару наволочку.

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо додавати соду в горох, а сік лимону в рис

четвер, 28 березень 2024, 17:15

Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...