Ніколи так не робіть: Найбожевільніші помилки при приготуванні страв

Знаменитий шеф-кухар Мішель Ломбарді об'їздив за свою кар'єру багато країн світу. Він бачив безліч незвичайних комбінацій при готуванні продуктів і вивів свій власний топ самих безглуздих помилок на кухні, передають Патріоти України.

Кетчуп для приготування соусу для пасти

Не робіть так. Кетчуп – це вже готовий соус, який найкраще підходить до м'яса на грилі або до риби. Саме для компенсації "важкого" м'яса кетчуп роблять більш кислим. А для соусу в пасту найкраще брати томатне пюре без добавок або свіжі томати.

Майонез у всіх стравах

Домашній майонез чудово розкриває смак багатьох страв, але на жаль не всіх. Наприклад, паста або яєчня з майонезом – це жахливо як з гастрономічною точки зору, так і з точки зору здорового харчування. Краще вже додайте майонез в картопляні та рибні салати.

Бальзамічний оцет з томатами

Ви, напевно, сильно здивуєтеся, але бальзамічний оцет зовсім не сумісний з томатами. Але він відмінно підійде до фруктів.

Смаження на оливковій олії

Ні в якому разі не допускайте таку помилку – не смажте на оливковій олії. При високих температурах таке масло втрачає свої корисні якості, а ви – гроші. Додайте оливкову олію вже готові страви – поверх пасти або в зелені салати.

Ваніль в м'ясних стравах

Це звучить трохи екзотично, але насправді – це просто погане смакове поєднання. Ваніль дуже ароматна і сильна спеція, в будь-який страві вона буде домінувати. Краще вже дотримуватися класичних рецептів і додавати ваніль в десерти та випічку.

Огірковий лимонад

Мішель Ломбарді чесно зізнається, що не консерватор. Однак навіть у сміливих експериментів є межі. Робити лимонад з огірків шеф-кухар не рекомендує.

Складні страви з ікрою

Ікра прекрасна сама по собі та не варто її переводити. Насолоджуйтеся нею без додаткового смакового навантаження.

Чорний трюфель в приготуванні пасти

Чорний трюфель має дуже насичений аромат і його ніколи не їдять сирим. Він чудово поєднується з м'ясними стравами, але не варто його додавати у відносно легкі страви – пасту або омлет. З такими стравами можна поєднувати лише білий трюфель.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...