Німіють руки? ТОП-7 вагомих причин звернути увагу на власне здоров’я!

Якщо у вас німіють руки, це може виявитися, наприклад, симптомом серйозних проблем з кровопостачанням або ознакою розсіяного склерозу. Медики виділяють 7 основних причин оніміння рук, передають Патріоти України.

На перший погляд, оніміння рук не здається нам провісником серйозних захворювань. Але цей симптом може сигналізувати про серйозні проблеми з кровопостачанням. Порушення кровотоку часто призводить до сумних наслідків, особливо якщо йдеться про головний мозок.

7 причин оніміння рук

Зверніть увагу, якщо у вас часто німіють руки або відчуваєте поколювання в пальцях. Це може виявитися симптомом серйозних проблем зі здоров’ям.Медики виділяють 7 основних причин такого явища, як оніміння руОсь захворювання, які мають одним із проявів оніміння рук.

1. Розсіяний склероз.

Подібний діагноз характеризується процесом руйнування мозкових та нервових оболонок спинного мозку. Внаслідок цього припиняється проходження нервових імпульсів, знижується чутливість кінцівок. Це і призводить до оніміння рук.

2. Цервікальний остеохондроз.

Ця серйозна недуга пов’язана з порушеннями шийного відділу хребта, в результаті якого відбувається здавлювання нерва та порушення правильного кровотоку. При такому діагнозі спостерігаються оніміння рук, головний біль і порушення координації рухів.

3. Тунельний синдром.

Захворювання досить поширене серед тих, хто виконує монотонну, одноманітну роботу руками. Через одних і тих же рухів пальців сухожилля, що постійно повторюються, можуть набухати, тим самим викликаючи оніміння рук.

4. Венозний тромбоз.

При цьому захворюванні потік крові може уповільнювати кровотік. І, як наслідок, кисень та необхідні речовини не надходять до місця призначення.

5. Анемія та цукровий діабет.

Названі хвороби часто спричиняють порушення кровообігу у верхніх і нижніх кінцівках.

6. Невралгія барабанного сплетення.

Захворювання пов’язане із тривалим процесом запалення тканин. Останнє провокує біль та почуття оніміння рук.

7. Інсульт чи цереброваскулярні травми.

Найнебезпечніша з усіх перерахованих причина оніміння.

Інсульт є гострим порушенням кровопостачання головного мозку. Взагалі судинні захворювання мозку займають друге місце у статистиці смертності через захворювання системи кровообігу після ішемічної хвороби серця.

Важливо! Якщо ви відчуваєте оніміння в руках, помутніння свідомості, порушення рухових функцій та координації, головний біль, сплутаність мови та порушення зору – слід терміново звернутися до лікаря

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...