Із величезної кількості рецептів шарлотки цей відрізняється особливою ніжністю та неповторним смаком завдяки додаванню в тісто одного компонента сметани або йогурту, каже кондитер Ольга Сулім, яка поділилася рецептом такої шарлотки,, передають Патріоти України.
Йогуртом без наповнювача або сметаною у рецепті частково замінені яйця. Завдяки цьому компоненту смак знайомої випічки виходить набагато вишуканішим.
Збити міксером на високій швидкості яйця з цукром до утворення пінистої консистенції
Додати туди просіяне борошно та розпушувач і обережно все перемішати до однорідної маси. Це можна робити або лопаткою або міксером на мінімальній швидкості.
Після цього слід додати в тісто сметану або йогурт і знову все акуратно перемішати. Форму для випічки потрібно вистелити пергаментом або змастити олією.
Викладаємо у форму половину тіста. Потім зверху викладаємо яблука, почищені від шкірки та нарізані кубиками або невеликими часточками. Вже на цьому етапі яблука можна трохи зверху присипати корицею.
Далі викладаємо половину тіста, що залишилася. За бажанням посипаємо його зверху корицею з невеликою кількістю цукру. Тут головне – не "переборщити" з корицею. Її аромат має бути фоновим і не затемнювати запах яблук.
Після цього ставимо форму із тістом у духовку. Тривалість випічки становить від 40 до 50 хвилин за температури 170-180 градусів.
Шарлотку можна виймати відразу після вимкнення духовки. До речі, вона смакує навіть теплою (тільки не гарячою). До теплої шарлотки можна подати морозиво – вийде чудове поєднання смаку. А до охолодженої шарлотки підійде будь-який гарячий напій: кава, чай, какао.
Поки шарлотка з йогуртом та корицею готується, ви можете встигнути поробити невідкладні ранкові справи. До речі, будити своїх домочадців вам не доведеться. Можете бути певні: чарівний аромат кориці та яблук витягне з ліжка навіть найзапеклішого того, хто впав у зимову сплячку.
Професійні кухарі розкрили секрет, як приготувати ідеальну гречану кашу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Гречка – це традиційна страва практично для кожної української родини. І досвідчені господині мають свої секрети приготування цієї ...
Хоча наші мами та бабусі вчили нас викидати шкірки від овочів та фруктів, існує шість продуктів, які чистити не потрібно, адже так вони містять більше поживних речовин, корисних для нашого організму. Про це розповідають в AllRecipes, передають Патріоти...