Ніжна шарлотка з йогуртом і корицею - аромат змусить прокинутись навіть завзятого сплюха

Із величезної кількості рецептів шарлотки цей відрізняється особливою ніжністю та неповторним смаком завдяки додаванню в тісто одного компонента сметани або йогурту, каже кондитер Ольга Сулім, яка поділилася рецептом такої шарлотки,, передають Патріоти України.

Йогуртом без наповнювача або сметаною у рецепті частково замінені яйця. Завдяки цьому компоненту смак знайомої випічки виходить набагато вишуканішим.

Інгредієнти:

  • 4 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 150 г борошна;
  • 70 г сметани або густого йогурту без наповнювача;
  • 4 яблука середньої величини;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Рецепт приготування шарлотки

Збити міксером на високій швидкості яйця з цукром до утворення пінистої консистенції

Додати туди просіяне борошно та розпушувач і обережно все перемішати до однорідної маси. Це можна робити або лопаткою або міксером на мінімальній швидкості.

Після цього слід додати в тісто сметану або йогурт і знову все акуратно перемішати. Форму для випічки потрібно вистелити пергаментом або змастити олією.

Викладаємо у форму половину тіста. Потім зверху викладаємо яблука, почищені від шкірки та нарізані кубиками або невеликими часточками. Вже на цьому етапі яблука можна трохи зверху присипати корицею.

Далі викладаємо половину тіста, що залишилася. За бажанням посипаємо його зверху корицею з невеликою кількістю цукру. Тут головне – не "переборщити" з корицею. Її аромат має бути фоновим і не затемнювати запах яблук.

Після цього ставимо форму із тістом у духовку. Тривалість випічки становить від 40 до 50 хвилин за температури 170-180 градусів.

Шарлотку можна виймати відразу після вимкнення духовки. До речі, вона смакує навіть теплою (тільки не гарячою). До теплої шарлотки можна подати морозиво – вийде чудове поєднання смаку. А до охолодженої шарлотки підійде будь-який гарячий напій: кава, чай, какао.

Поки шарлотка з йогуртом та корицею готується, ви можете встигнути поробити невідкладні ранкові справи. До речі, будити своїх домочадців вам не доведеться. Можете бути певні: чарівний аромат кориці та яблук витягне з ліжка навіть найзапеклішого того, хто впав у зимову сплячку.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...