
Існує безліч способів засолити свинячий продукт, але сало "Дамське" не випадково набуло величезної популярності. Рецепт має кілька тонкощів, які перетворюють звичайне сало на ніжну, ароматну та корисну закуску, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Перелийте воду в каструлю, додайте сіль. Поставте ємність на середній вогонь, доведіть до кипіння та кип'ятіть близько 10 хвилин. Потім зніміть з плити та охолодіть до кімнатної температури.
Частки часнику очистіть від лушпиння, роздавіть тильною стороною ножа. Лавровий лист поламайте на дрібні частини, змішайте з меленим перцем білим і всипте в теплий розсіл разом з часником. Перемішайте.
Сало ретельно пошкребіть ножем, щоб видалити всі забруднення. Промийте під проточною водою і наріжте великими шматками. Укладіть сало в банку об'ємом три літри або скляну каструлю.
Залийте підготовлене сало охолодженим розсолом, накрийте чистим кухонним рушником, поставте в прохолодне місце. Через 2-3 доби витягніть шматочки сала з розсолу, обсушіть паперовими рушниками і обмажте спеціями на свій смак. Підійде готова приправа для сала.
Загорніть шматочки сала у спеціях у харчову фольгу. Зберігайте у морозильній камері близько 1-2 місяців. Перед подачею наріжте сало тонкими скибочками, покладіть на тарілку чи скибочки хліба замість ковбаси. Смачного!
Багато господинь стикаються з тим, що після миття скляний посуд має тьмяний вигляд, з білим нальотом або розводами. Навіть полірування не допомагає. Фахівці пояснюють, що причина часто криється не в засобах для миття, а в жорсткій воді, яка містить над...
З настанням холодів проблема швидкого прогрівання салону автомобіля стає однією з найактуальніших для водіїв. Традиційне довге очікування на холостих обертах неефективне: воно збільшує витрату пального, займає час і не забезпечує швидкого комфорту. Екс...