Ніжне сало "Дамське" - рецепт ароматної та смачної закуски, яка замінить ковбасу в бутербродах

Існує безліч способів засолити свинячий продукт, але сало "Дамське" не випадково набуло величезної популярності. Рецепт має кілька тонкощів, які перетворюють звичайне сало на ніжну, ароматну та корисну закуску, зазначають Патріоти України.

Ніжне сало "Дамське"

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свіжого сала
  • 1 л очищеної води
  • 5 ст. солі
  • 4 лаврові листи
  • 5 часточок часнику
  • 0,5 ч. л. білого меленого перцю

Спосіб приготування:

Перелийте воду в каструлю, додайте сіль. Поставте ємність на середній вогонь, доведіть до кипіння та кип'ятіть близько 10 хвилин. Потім зніміть з плити та охолодіть до кімнатної температури.


Частки часнику очистіть від лушпиння, роздавіть тильною стороною ножа. Лавровий лист поламайте на дрібні частини, змішайте з меленим перцем білим і всипте в теплий розсіл разом з часником. Перемішайте.Сало ретельно пошкребіть ножем, щоб видалити всі забруднення. Промийте під проточною водою і наріжте великими шматками. Укладіть сало в банку об'ємом три літри або скляну каструлю.

Залийте підготовлене сало охолодженим розсолом, накрийте чистим кухонним рушником, поставте в прохолодне місце. Через 2-3 доби витягніть шматочки сала з розсолу, обсушіть паперовими рушниками і обмажте спеціями на свій смак. Підійде готова приправа для сала.

Загорніть шматочки сала у спеціях у харчову фольгу. Зберігайте у морозильній камері близько 1-2 місяців. Перед подачею наріжте сало тонкими скибочками, покладіть на тарілку чи скибочки хліба замість ковбаси. Смачного!

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.