Ніжні еклери з вершковим сиром - простий рецепт улюблених тістечок

Смак домашніх еклерів з дитинства, які мама пекла на вихідні, багато хто вже забув, бо в магазинах дуже рідко можна зустріти ті самі тістечка, не пересушені і ніжні, передають Патріоти України.

Рецепт приготування цього десерту зовсім не складний і впорається з ним будь-яка господиня. Варіантів начинок сучасні кухарі пропонують дуже багато. Класичний заварний крем залишається фаворитом, проте спробуйте взяти для начинки вершковий сир. Цей смак не залишить вас байдужими!

Рецепт домашніх еклерів з вершковим сиром

Інгредієнти:

  • Вода - 1 склянка;
  • Яйця - 4 штуки;
  • Борошно - 1 склянка;
  • Вершкове масло - 100 грам.
  • Для крему:
  • Вершковий сир - 200 г
  • Вершки 30% - 200 г
  • Цукор за смаком.

Спосіб приготування

  • Починаємо готувати заварне тісто для еклерів. Змішуємо молоко, масло, цукор, сіль і доводимо до кипіння у ковші. Додаємо необхідну кількість борошна і заварюємо тісто, постійно помішуючи.
  • Деякий час залишаємо тісто на плиті, поки зайва волога не випарується. Після цього додаємо яйця і перемішуємо все міксером. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану.
  • Коли тісто охолоне, наливаємо його в кондитерський мішок і викладаємо смужками на деко. Присипаємо еклери цукровою пудрою і випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180°С. Щоб тістечка не підгоряли, зменшуємо вогонь до 160°С і готуємо ще 20-25 хвилин.
  • Поки еклери в духовці, приступаємо до приготування крему. Збиваємо вершки, вершковий сир і цукор. Наливаємо крем у кондитерський мішок і начиняємо їм еклери.
  • При бажання готові тістечка можна прикрасити шоколадною глазур'ю з білого або чорного шоколаду, або присипати цукровою пудрою. Смачного!

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...

Секрет досвідчених господинь! Як врятувати рідке картопляне пюре всього одним інгредієнтом

неділя, 28 квітень 2024, 10:07

Надто густе пюре виглядає неапетитним. Надто рідке - викликає неоднозначні враження. Ідеальна консистенція - помірна густота, передають Патріоти України. В цьому випадку страва стає ніжна та м’яка. Таке пюре з картоплі хочеться їсти самому та пригощати...