Ніжні еклери з вершковим сиром - простий рецепт улюблених тістечок

Смак домашніх еклерів з дитинства, які мама пекла на вихідні, багато хто вже забув, бо в магазинах дуже рідко можна зустріти ті самі тістечка, не пересушені і ніжні, передають Патріоти України.

Рецепт приготування цього десерту зовсім не складний і впорається з ним будь-яка господиня. Варіантів начинок сучасні кухарі пропонують дуже багато. Класичний заварний крем залишається фаворитом, проте спробуйте взяти для начинки вершковий сир. Цей смак не залишить вас байдужими!

Рецепт домашніх еклерів з вершковим сиром

Інгредієнти:

  • Вода - 1 склянка;
  • Яйця - 4 штуки;
  • Борошно - 1 склянка;
  • Вершкове масло - 100 грам.
  • Для крему:
  • Вершковий сир - 200 г
  • Вершки 30% - 200 г
  • Цукор за смаком.

Спосіб приготування

  • Починаємо готувати заварне тісто для еклерів. Змішуємо молоко, масло, цукор, сіль і доводимо до кипіння у ковші. Додаємо необхідну кількість борошна і заварюємо тісто, постійно помішуючи.
  • Деякий час залишаємо тісто на плиті, поки зайва волога не випарується. Після цього додаємо яйця і перемішуємо все міксером. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану.
  • Коли тісто охолоне, наливаємо його в кондитерський мішок і викладаємо смужками на деко. Присипаємо еклери цукровою пудрою і випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180°С. Щоб тістечка не підгоряли, зменшуємо вогонь до 160°С і готуємо ще 20-25 хвилин.
  • Поки еклери в духовці, приступаємо до приготування крему. Збиваємо вершки, вершковий сир і цукор. Наливаємо крем у кондитерський мішок і начиняємо їм еклери.
  • При бажання готові тістечка можна прикрасити шоколадною глазур'ю з білого або чорного шоколаду, або присипати цукровою пудрою. Смачного!

Варто знати! Як зберегти тепло вдома під час відключень світла

п’ятниця, 28 листопад 2025, 12:15

Зими в Україні бувають суворими, а відключення електрики можуть залишити будинок холодним. Експерти радять кілька простих способів, які допоможуть зберегти тепло навіть без опалення, передають Патріоти України. Експерти наголошують: навіть під час трив...

Буде як новий: Як позбутися накипу в чайнику за лічені хвилини без хімії

п’ятниця, 28 листопад 2025, 11:45

Накип у чайнику - проблема, з якою стикається кожна господиня. Він не лише псує смак води та напоїв, а й значно скорочує термін служби самого чайника, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Більшість магазинних засобів містять агресивну хімію...