Ніжні яблучні рулетики на швидку руку! Довго залишаються свіжими

Буквально відриваю від серця рецепт найсмачніших рулетиків із яблуками. Ніжне пісочне тісто на основі сметани відмінно доповнює пряну начинку зі свіжих яблук! Спробуйте – і рулетики стануть найбільш бажаним десертом у вашій оселі, зазначають Патріоти України.

Що знадобиться?

Для тіста:

  • 350 г. борошна;
  • 200 г. сметани;
  • 200 г. вершкового масла;
  • ванільний цукор за смаком;
  • розпушувач.
  • Для начинки:
  • 4-5 яблук середнього розміру;
  • 150 г. цукру (регулюємо за смаком);
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • цедра лимону/кориця/родзинки за бажанням.

Спосіб приготування

Крок перший – змішуємо вершкове масло, сметану та ваніль. До борошна додаємо розпушувач та просіюємо його до загальної сметанно-масляної маси. Не забуваємо про постійне помішування. Повинне вийти м’яке тісто, що не липне до рук.

Крок другий – натираємо яблука на терці та позбавляємо їх від зайвого соку. Тим часом, формуємо із тіста плаский прямокутник і додаємо до нього начинку. Згодом загортаємо рулет і розділяємо його на менші частини, розміром орієнтовно 4-5 см. у ширину. Змащуємо збитим яйцем.

Крок третій – випікаємо рулетики у духовій печі 25-35 хвилин за температури 200 градусів. Готово! Нехай вам смакує!

Можна буде видихнути: Синоптикиня розповіла, коли до України повернеться тепло

середа, 9 квітень 2025, 6:41

В Україні найближча ніч буде ще холоднішою — синоптики прогнозують заморозки до 0…-5 градусів. Це варто врахувати, особливо мешканцям сільської місцевості та водіям, оскільки можливе утворення ожеледиці. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко, пе...

Розставлено крапки над "і": Чи варто їсти яблука з кісточками

вівторок, 8 квітень 2025, 17:30

Яблука з кісточками можна їсти, але варто пам'ятати, що насіння яблук містить амигдалін — сполуку, яка в організмі може перетворюватися на ціаністий водень (отруту). Однак для того, щоб це стало небезпечним, потрібно з'їсти дуже велику кількість насінн...