Ніжніше не буває! Рецепт курячих стегон у вершково-грибному соусі - справжня смакота

Як тільки ви приготуєте цю страву з курочкою вдома, вашу кухню наповнять яскраві аромати! Ніжне куряче м'ясо відмінно поєднується з грибами та вершковим соусом. Це вибухове поєднання смаків, передають Патріоти України.

Які гриби обрати для страви – вибір за вами. Це можуть бути як білі гриби чи лисички, або звичайні печериці. Кожного разу можна змінювати рецепт саме за допомогою грибів, смак теж буде відрізнятися. Незмінним інгредієнтом для запікання у вершковому соусі залишаються курячі стегенця. Смакота!

Рецепт курячих стегон у вершково-грибному соусі

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  1. Поставте на плиту сковорідку та бульйон, щоб розігрівалися.
  1. Наріжте гриби великими шматками.
  1. Викладіть курячі стегна на розігріту сковорідку шкіркою до низу. Додайте солі та перцю.
  1. Обсмажуйте курочку по 7 хвилин з кожної сторони.
  1. Коли бульйон закипить, відправте в нього нарізані гриби. Варіть їх близько 20 хвилин.
  1. Влийте до грибів вершки, додайте гірчицю. Ретельно перемішайте суміш та зніміть з плити.
  1. У скляну жаротривку форму вилийте бульйон з грибами, зверху викладіть курячі стегна.
  1. Відправте все випікатися в духовку на 30 хвилин.
  1. Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

ТОП-5 фраз, які викликають сварки у стосунках - виключіть їх зі свого лексикону!

субота, 18 жовтень 2025, 13:05

Розбіжності трапляються у будь-яких стосунках, але конкретні слова часто визначають, чи закінчиться конфлікт конструктивно, чи перетвориться на мовчазну війну. Сімейний психотерапевт радить уникати певних фраз, щоб розмова не перетворювалася на поле бо...

Не робіть помилок! Спеції, які геть зіпсують котлети

субота, 18 жовтень 2025, 12:13

Домашні котлети – найкраща страва для ситного обіду, а також вечері. Під час приготування котлет велике значення мають спеції, які можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати його, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться переліком сп...