Ви можете любити чизкейки, ватрушки і іншу випічку з сиру , але краківський сирник - це щось інше, особливе. Начинка у ласощів виходить неймовірно повітряною і легкою. Ніжне пісочне тісто відмінно доповнює її, передають Патріоти України.
Мало тіста і багато начинки - ось секрет цього чудового сирного сирника. Трохи повозитися з ним доведеться, але він того вартий.
Неймовірно апетитний сніданок!
Інгредієнти
Сир 1 кг
Яйце 1 шт.
Яєчні білки 8 шт.
Яєчний жовток 8 шт.
Вершкове масло 225 г
Цукрова пудра 375 г
Ванілін 2 г
Крохмаль 3 ст. л.
Родзинки 100 г
Пшеничне борошно 250 г
Сіль 1 щіпка.
Приготування
125 г м'якого масла збийте з 125 г цукрової пудри. Додайте 1 яйце, ванілін, перемішайте. Просійте борошно. Замісити тісто, а потім надішліть його холодильник на годину.
Відріжте трохи більше половини тіста і розкачайте його в пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом. Проколіть в декількох місцях виделкою. Поставте форму в холодильник на півгодини.
Після закінчення часу відправте основу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12-15 хвилин.
Приготуйте начинку. Перетріть сир через сито. Збийте його в блендері до отримання ніжної маси.
Потім збийте розм'якшене вершкове масло що залишився з 200 г цукрової пудри.
Продовжуючи збивати, відправляйте по одному жовтки і по ложці сиру, поки не додасте всю масу.
Збийте яєчні білки з дрібкою солі. Додайте 50 г цукрової пудри і збивайте до щільної піни. Додайте підготовлені родзинки і крохмаль.
У сирну масу додайте яєчні білки, повільно перемішуючи.
Готовий корж викладіть у форму, поверх - сирну начинку.
Розкачайте тонко тісто. Наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки поверх начинки.
Поставте форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте сирникам постояти годину.
Подавайте смачний сирник до ароматного чаю або кави. Любителі солодкого захочуть полити сирник глазур'ю. Просто збийте лимонний сік і цукрову пудру. Дуже смачно!
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...