Ніжний краківський сирник. Любителі сирної випічки оцінять його по достоїнству!

Ви можете любити чизкейки, ватрушки і іншу випічку з сиру , але краківський сирник - це щось інше, особливе. Начинка у ласощів виходить неймовірно повітряною і легкою. Ніжне пісочне тісто відмінно доповнює її, передають Патріоти України.

Мало тіста і багато начинки - ось секрет цього чудового сирного сирника. Трохи повозитися з ним доведеться, але він того вартий.

Неймовірно апетитний сніданок!

Інгредієнти

Сир 1 кг

Яйце 1 шт.

Яєчні білки 8 шт.

Яєчний жовток 8 шт.

Вершкове масло 225 г

Цукрова пудра 375 г

Ванілін 2 г

Крохмаль 3 ст. л.

Родзинки 100 г

Пшеничне борошно 250 г

Сіль 1 щіпка.

Приготування

125 г м'якого масла збийте з 125 г цукрової пудри. Додайте 1 яйце, ванілін, перемішайте. Просійте борошно. Замісити тісто, а потім надішліть його холодильник на годину.

Відріжте трохи більше половини тіста і розкачайте його в пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом. Проколіть в декількох місцях виделкою. Поставте форму в холодильник на півгодини.

Після закінчення часу відправте основу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12-15 хвилин.

Приготуйте начинку. Перетріть сир через сито. Збийте його в блендері до отримання ніжної маси.

Потім збийте розм'якшене вершкове масло що залишився з 200 г цукрової пудри.

Продовжуючи збивати, відправляйте по одному жовтки і по ложці сиру, поки не додасте всю масу.

Збийте яєчні білки з дрібкою солі. Додайте 50 г цукрової пудри і збивайте до щільної піни. Додайте підготовлені родзинки і крохмаль.

У сирну масу додайте яєчні білки, повільно перемішуючи.

Готовий корж викладіть у форму, поверх - сирну начинку.

Розкачайте тонко тісто. Наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки поверх начинки.

Поставте форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте сирникам постояти годину.

Подавайте смачний сирник до ароматного чаю або кави. Любителі солодкого захочуть полити сирник глазур'ю. Просто збийте лимонний сік і цукрову пудру. Дуже смачно!

Народні прикмети на 23 листопада: Не забудьте посвятити хліб-сіль. Що не можна робити цього дня, щоб не відвернути щастя, а що варто здійснити

субота, 23 листопад 2024, 7:05

Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...

Творять дива! Названо продукти, які корисні для судин та допомагають уникнути хвороб

субота, 23 листопад 2024, 6:47

Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...