Ніжний та смачний зефір по-домашньому. У рази смачніший ніж з магазину

Солодощі, які дозволені для всіх – зефір! Ним можна смакувати та діткам і навіть тим, хто худне. А ще цей смаколик дуже легко та просто приготувати вдома, зазначають Патріоти України.

Для того, аби приготувати цей зефір потрібно:

  • Желатин, або агар-агар – 20 г;
  • Цукор – 4 склянки;
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • Сода харчова – ½ чайної ложки.

Готуємо:

  1. Розчиніть желатин у 100 г води та залиште у стороні.
  2. Проваріть цукор з водою на середньому вогні, доведіть до кипіння і в цей момент додайте желатин та поваріть ще 3 хв.
  3. Нехай трішки охолоне. Приблизно 5-10 хвилин і відразу починайте збивати цю суміш – 5 хвилин. Зробіть паузу на 5 хвилин і знову збивайте – 5 хвилин.
  4. Тепер додаємо лимонну кислоту та соду – збиваємо 10 хвилин. Знову даємо перепочити 20 хвилин. Суміш має збільшитися у два рази.
  5. Тепер, за допомогою кондитерського мішка ми будемо формувати зефір.
  6. Коли зефір вже застиг, зберіть його та обваліть у цукровій пудрі.

Смачного вам та приємних теплих розмов!

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Візуальна загадка, яку не може розв’язати 95% людей: Знайдіть тріснуте яйце за 10 секунд

субота, 12 липень 2025, 11:50

Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...