Ніжний та смачний зефір по-домашньому. У рази смачніший ніж з магазину

Солодощі, які дозволені для всіх – зефір! Ним можна смакувати та діткам і навіть тим, хто худне. А ще цей смаколик дуже легко та просто приготувати вдома, зазначають Патріоти України.

Для того, аби приготувати цей зефір потрібно:

  • Желатин, або агар-агар – 20 г;
  • Цукор – 4 склянки;
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • Сода харчова – ½ чайної ложки.

Готуємо:

  1. Розчиніть желатин у 100 г води та залиште у стороні.
  2. Проваріть цукор з водою на середньому вогні, доведіть до кипіння і в цей момент додайте желатин та поваріть ще 3 хв.
  3. Нехай трішки охолоне. Приблизно 5-10 хвилин і відразу починайте збивати цю суміш – 5 хвилин. Зробіть паузу на 5 хвилин і знову збивайте – 5 хвилин.
  4. Тепер додаємо лимонну кислоту та соду – збиваємо 10 хвилин. Знову даємо перепочити 20 хвилин. Суміш має збільшитися у два рази.
  5. Тепер, за допомогою кондитерського мішка ми будемо формувати зефір.
  6. Коли зефір вже застиг, зберіть його та обваліть у цукровій пудрі.

Смачного вам та приємних теплих розмов!

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця: поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...