Ніжний та смачний зефір по-домашньому. У рази смачніший ніж з магазину

Солодощі, які дозволені для всіх – зефір! Ним можна смакувати та діткам і навіть тим, хто худне. А ще цей смаколик дуже легко та просто приготувати вдома, зазначають Патріоти України.

Для того, аби приготувати цей зефір потрібно:

  • Желатин, або агар-агар – 20 г;
  • Цукор – 4 склянки;
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • Сода харчова – ½ чайної ложки.

Готуємо:

  1. Розчиніть желатин у 100 г води та залиште у стороні.
  2. Проваріть цукор з водою на середньому вогні, доведіть до кипіння і в цей момент додайте желатин та поваріть ще 3 хв.
  3. Нехай трішки охолоне. Приблизно 5-10 хвилин і відразу починайте збивати цю суміш – 5 хвилин. Зробіть паузу на 5 хвилин і знову збивайте – 5 хвилин.
  4. Тепер додаємо лимонну кислоту та соду – збиваємо 10 хвилин. Знову даємо перепочити 20 хвилин. Суміш має збільшитися у два рази.
  5. Тепер, за допомогою кондитерського мішка ми будемо формувати зефір.
  6. Коли зефір вже застиг, зберіть його та обваліть у цукровій пудрі.

Смачного вам та приємних теплих розмов!

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

неділя, 14 вересень 2025, 0:07

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Осінній смак щастя: Яблучний пиріг з корицею, який закохає у себе з першого шматка

субота, 13 вересень 2025, 19:06

Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...