Ніжний та смачний зефір по-домашньому. У рази смачніший ніж з магазину

Солодощі, які дозволені для всіх – зефір! Ним можна смакувати та діткам і навіть тим, хто худне. А ще цей смаколик дуже легко та просто приготувати вдома, зазначають Патріоти України.

Для того, аби приготувати цей зефір потрібно:

  • Желатин, або агар-агар – 20 г;
  • Цукор – 4 склянки;
  • Лимонна кислота – 1 чайна ложка;
  • Сода харчова – ½ чайної ложки.

Готуємо:

  1. Розчиніть желатин у 100 г води та залиште у стороні.
  2. Проваріть цукор з водою на середньому вогні, доведіть до кипіння і в цей момент додайте желатин та поваріть ще 3 хв.
  3. Нехай трішки охолоне. Приблизно 5-10 хвилин і відразу починайте збивати цю суміш – 5 хвилин. Зробіть паузу на 5 хвилин і знову збивайте – 5 хвилин.
  4. Тепер додаємо лимонну кислоту та соду – збиваємо 10 хвилин. Знову даємо перепочити 20 хвилин. Суміш має збільшитися у два рази.
  5. Тепер, за допомогою кондитерського мішка ми будемо формувати зефір.
  6. Коли зефір вже застиг, зберіть його та обваліть у цукровій пудрі.

Смачного вам та приємних теплих розмов!

А ви це знали? Що не можна ставити на підвіконня - залишитеся без щастя та грошей

п’ятниця, 14 листопад 2025, 12:45

Підвіконня вважається енергетичним кордоном між внутрішнім світом дому та зовнішнім. Згідно з народними прикметами, предмети, розташовані на ньому, можуть або залучати добробут, або, навпаки, блокувати його, провокуючи фінансові проблеми, сварки та зан...

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

п’ятниця, 14 листопад 2025, 12:15

Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...