Ну просто вибух смаку! Французький десерт, в якому багато начинки і мало тіста. Пиріг-запіканка "Клафуті"

Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, передають Патріоти України.

Ну просто вибух смаку!

Складові

125 г цукру

60 г борошна

200 г вершків жирністю 10-12%

100 г молока

2 яйця

3 жовтки

1/2 ч.л. ваніліну

400-450 г вишні без кісточок

масло, борошно-для обсипання форми

Поради:

Форму для запікання взяти діаметром 24 см.

Замість вершків можна взяти молоко з високою жирністю + 30 г вершкового розтопленого масла.

Змішати цукор з борошном і ваніліном.

Додати молоко, вершки, яйця, жовтки і перемішати віночком.

Відставити тісто в холодильник на 1-1,5 години.

форму змастити вершковим маслом, обсипати борошном і також відправити в холодильник.

Вишню очистити від кісточок.

У форму налити половину тіста, поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 5-7 хвилин.

Потім дістати з духовки, викласти вишню і вилити тісто.

І відправити в духовку приблизно на 50 хвилин.

По закінченню часу перевірити готовність зубочисткою.

Смачного!

Народні прикмети на 26 листопада: Що робили здавна українці у Юр'єв день (Юрія Зимового), традиції та заборони

вівторок, 26 листопад 2024, 7:05

Православна церква України 26 листопада за новим стилем вшановує пам'ять Георгія Побідоносця. Свято 26 листопада присвячене освяченню Георгіївської церкви у Києві, збудованій Ярославом Мудрим. Храм був зруйнований у 1930-ті роки. Однак традиція святкув...

А ви це знали? Чи правда, що продукти не можна заморожувати повторно

вівторок, 26 листопад 2024, 6:08

Німці дуже ретельно ставляться до свіжості продуктів. Вони свято вірять у те, що одного разу заморожений продукт після розморожування не можна заморожувати знову. І все тому, що в ньому можуть виникнути шкідливі бактерії. Але це не зовсім так – за певн...