Ну просто вибух смаку! Французький десерт, в якому багато начинки і мало тіста. Пиріг-запіканка "Клафуті"

Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, передають Патріоти України.

Ну просто вибух смаку!

Складові

125 г цукру

60 г борошна

200 г вершків жирністю 10-12%

100 г молока

2 яйця

3 жовтки

1/2 ч.л. ваніліну

400-450 г вишні без кісточок

масло, борошно-для обсипання форми

Поради:

Форму для запікання взяти діаметром 24 см.

Замість вершків можна взяти молоко з високою жирністю + 30 г вершкового розтопленого масла.

Змішати цукор з борошном і ваніліном.

Додати молоко, вершки, яйця, жовтки і перемішати віночком.

Відставити тісто в холодильник на 1-1,5 години.

форму змастити вершковим маслом, обсипати борошном і також відправити в холодильник.

Вишню очистити від кісточок.

У форму налити половину тіста, поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 5-7 хвилин.

Потім дістати з духовки, викласти вишню і вилити тісто.

І відправити в духовку приблизно на 50 хвилин.

По закінченню часу перевірити готовність зубочисткою.

Смачного!

Навіть худі під загрозою! Вчені розповіли, який жир прискорює старіння серця

неділя, 24 серпень 2025, 8:47

Дослідження за участю понад 21 тис. осіб показало, що вісцеральний жир, який накопичується навколо печінки, шлунка та кишечника, пов’язаний із прискореним старінням серця і судин, передають Патріоти України. На відміну від підшкірного жиру, який можна ...

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...