Ну просто вибух смаку! Французький десерт, в якому багато начинки і мало тіста. Пиріг-запіканка "Клафуті"

Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, передають Патріоти України.

Ну просто вибух смаку!

Складові

125 г цукру

60 г борошна

200 г вершків жирністю 10-12%

100 г молока

2 яйця

3 жовтки

1/2 ч.л. ваніліну

400-450 г вишні без кісточок

масло, борошно-для обсипання форми

Поради:

Форму для запікання взяти діаметром 24 см.

Замість вершків можна взяти молоко з високою жирністю + 30 г вершкового розтопленого масла.

Змішати цукор з борошном і ваніліном.

Додати молоко, вершки, яйця, жовтки і перемішати віночком.

Відставити тісто в холодильник на 1-1,5 години.

форму змастити вершковим маслом, обсипати борошном і також відправити в холодильник.

Вишню очистити від кісточок.

У форму налити половину тіста, поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 5-7 хвилин.

Потім дістати з духовки, викласти вишню і вилити тісто.

І відправити в духовку приблизно на 50 хвилин.

По закінченню часу перевірити готовність зубочисткою.

Смачного!

Навіщо додавати крохмаль у тісто для бісквіту - кулінарний секрет

неділя, 5 травень 2024, 9:10

Багато, особливо початківці, кухарі дивуються, побачивши рецепт бісквіту, де до списку інгредієнтів включено крохмаль. До речі, продукт може бути будь-яким – як картопляним, так і кукурудзяним. Ним потрібно замінити приблизно 20-30% борошна. А додають ...

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрети найсмачнішого гарніру

неділя, 5 травень 2024, 8:12

Розповідаємо, як приготувати ніжне картопляне пюре в домашніх умовах, якими хитрощами користуються кухарі, і що додати до картоплі, щоб отримати неповторний гарнір. Картопляне пюре – універсальний гарнір, який подобається і дорослим, і дітям. Він особл...