Ну просто вибух смаку! Французький десерт, в якому багато начинки і мало тіста. Пиріг-запіканка "Клафуті"

Пиріг виходить дуже соковитим і ніжним, передають Патріоти України.

Ну просто вибух смаку!

Складові

125 г цукру

60 г борошна

200 г вершків жирністю 10-12%

100 г молока

2 яйця

3 жовтки

1/2 ч.л. ваніліну

400-450 г вишні без кісточок

масло, борошно-для обсипання форми

Поради:

Форму для запікання взяти діаметром 24 см.

Замість вершків можна взяти молоко з високою жирністю + 30 г вершкового розтопленого масла.

Змішати цукор з борошном і ваніліном.

Додати молоко, вершки, яйця, жовтки і перемішати віночком.

Відставити тісто в холодильник на 1-1,5 години.

форму змастити вершковим маслом, обсипати борошном і також відправити в холодильник.

Вишню очистити від кісточок.

У форму налити половину тіста, поставити в розігріту до 180 ° С духовку на 5-7 хвилин.

Потім дістати з духовки, викласти вишню і вилити тісто.

І відправити в духовку приблизно на 50 хвилин.

По закінченню часу перевірити готовність зубочисткою.

Смачного!

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...