Дуже смачна і проста в приготуванні шоколадно-горіхова паста Нутелла за лічені хвилини, передають Патріоти України.
Принадність цього рецепта в тому, що ви на свій смак можете регулювати ступінь «шоколадності» і «горіховості» цієї пасти. Спробувавши приготувати Нутеллу вдома, ви вже не купите цю пасту в магазині — настільки відчутна натуральність і насичений смак в домашній Нутеллі.
Інгредієнти
За бажанням:
Приготування
1. Горіхи потрібно підсушити і підрум'янити в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом 8-10 хвилин. Не пропускайте цей крок, горіхи стають набагато ароматніше і смачніше. Очистить горіхи від лушпиння.
2. Додайте до горіхів дрібку солі і подрібніть їх в блендері. Якщо у вас потужний блендер, то буквально за 1-2 хвилини у вас буде однорідна горіхова паста. Якщо блендер менш потужний, то подрібнюйте у 2 підходи. Спочатку буде здаватися, що паста не виходить, і залишаються крупинки горіхів, але продовжуйте подрібнювати, горіхи прогріються, з них буде виділятися масло і процес піде швидше. Щоб полегшити блендеру роботу можна додати трохи (0,5-1 ч.л.) вершкового масла або рослинної олії. При подрібненні чаша блендера може сильно нагрітися.
3. До теплої горіхової пасти додайте шматочки шоколаду (молочного або чорного) за смаком. Вони швидко розтануть, і у вас вийде справжня шоколадно-горіхова паста. Я додала 50 грамів молочного шоколаду і трохи какао для більш насиченого кольору. Перекладіть Нутеллу в баночку. Після холодильника вона буде ще густіше.
Смачного!
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...