"Нутелла" всього з двох інгредієнтів - спробувавши приготувати вдома, ви вже не купите цю пасту в магазині

Дуже смачна і проста в приготуванні шоколадно-горіхова паста Нутелла за лічені хвилини, передають Патріоти України.

Принадність цього рецепта в тому, що ви на свій смак можете регулювати ступінь «шоколадності» і «горіховості» цієї пасти. Спробувавши приготувати Нутеллу вдома, ви вже не купите цю пасту в магазині — настільки відчутна натуральність і насичений смак в домашній Нутеллі.

Інгредієнти

  • Горіхи — 200 грамів (традиційна Нутелла має смак фундука, але можна використовувати будь-які горіхи)
  • Шоколад — 50-200 грамів (кількість шоколаду можна регулювати на свій смак залежно від того, наскільки шоколадну пасту ви хочете отримати в результаті)
  • Сіль — 1 щіпка

За бажанням:

  • Какао
  • Цукрова пудра
  • Мед
  • Вершкове масло
  • Згущене молоко
  • Сухе молоко або вершки

Приготування

1. Горіхи потрібно підсушити і підрум'янити в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом 8-10 хвилин. Не пропускайте цей крок, горіхи стають набагато ароматніше і смачніше. Очистить горіхи від лушпиння.

2. Додайте до горіхів дрібку солі і подрібніть їх в блендері. Якщо у вас потужний блендер, то буквально за 1-2 хвилини у вас буде однорідна горіхова паста. Якщо блендер менш потужний, то подрібнюйте у 2 підходи. Спочатку буде здаватися, що паста не виходить, і залишаються крупинки горіхів, але продовжуйте подрібнювати, горіхи прогріються, з них буде виділятися масло і процес піде швидше. Щоб полегшити блендеру роботу можна додати трохи (0,5-1 ч.л.) вершкового масла або рослинної олії. При подрібненні чаша блендера може сильно нагрітися.

3. До теплої горіхової пасти додайте шматочки шоколаду (молочного або чорного) за смаком. Вони швидко розтануть, і у вас вийде справжня шоколадно-горіхова паста. Я додала 50 грамів молочного шоколаду і трохи какао для більш насиченого кольору. Перекладіть Нутеллу в баночку. Після холодильника вона буде ще густіше.

Смачного!

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...