Обід по-іспанськи з гаспачо - легко і просто

Влітку хочеться чогось такого... наприклад іспанського холодного супу.

Гаспачо – це традиційний холодний суп з помідорів в Іспанії. Патріоти України пропонують класичний рецепт гаспачо, який ви з легкістю можете приготувати вдома.

Інгредієнти

Для гаспачо знадобиться:
  • Білий хліб 5 скибочок
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Червоний винний оцет 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Олія соняшникова 100 мл
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Огірок 1 шт.
  • Оливкова олія 5 ст. л.
  • Помідор 750 г
  • Сіль за смаком
  • Часник 2 зубчики
  • Яйце 2 шт.

Рецепт приготування

1. Дрібно нарізаємо часник та змішуємо його з олією. Обсмажуємо білий хліб, нарізаний кубиками, на часниковій олії до золотавої скоринки.

2. До часникової олії, що залишилась після обсмажування хліба, додаємо винний оцет.

3. Миємо помідори, робимо хрестоподібний надріз гострим ножем та бланшуємо їх 1-2 хвилини. Швидко охолоджуємо помідори в холодній воді та знімаємо шкірку. Видаліть насіння з помідорів та наріжте філе кубиками. Додайте до часникової олії з оцтом.

4. Розріжте огірок на дві половини та видаліть насіння. Наріжте кубиками.

5. Цибулю та солодкий перець наріжте дрібними кубиками.

6. Всі нарізані овочі з’єднайте з помідорами та залийте в каструлю з 500 мл води. Додайте солі та перцю і залиште на холоді 45 хвилин. Гаспачо повинно настоятись.

7. Додайте до супу оливкову олію та ретельно перемішайте.

8. Яйця відваріть до готовності, наріжте скибочками та викладіть разом з грінками на гаспачо. Смачного!


Це така смакота! Яблучний пиріг без борошна та цукру за 10 хвилин

середа, 26 листопад 2025, 7:45

Блогерка Юлія Шевчук, яка ділиться смачними рецептами для тих, хто береже фігуру та відмовляється від цукру та борошна, запропонувала рецепт яблучного пирога, який можна зібрати за 10 хвилин, а потім буде випікати духовка, передають Патріоти України. З...

Не ігноруйте! Проста дія допоможе вберегти техніку під час відключень

середа, 26 листопад 2025, 7:33

Стрибки напруги в українській енергетичній мережі триватимуть ще декілька років. Тому, аби вберегти свою техніку від поломок, українцям радять купити реле або стабілізатори напруги. Про це повідомив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харч...