Обличчя чи чаша: Оптична ілюзія, яку ви побачили першою, розповість про вашу найсильнішу рису

Оптичні ілюзії виникають, коли нам показують різні форми на одному зображенні, і наш мозок, намагаючись їх зрозуміти, плутається. А плутається він тому, що наш мозок схильний інтерпретувати зображення відповідно до власного досвіду, передають Патріоти України.

Саме тому оптичні ілюзії викликають інтерес у психологів, їх часто використовують у психологічних тестах. Адже відштовхуючись від нашого сприйняття зображень та речей, можна визначити наш досвід, інтерпретувати наші характеристики. Отже, подивіться на картинку та дайте відповідь, не замислюючись, що ви побачили першим — два лиця чи чашу.

Якщо ви побачили обличчя

Якщо ви бачите насамперед обличчя, то в житті ви, в першу чергу, спираєтеся на факти, логіку, помічаєте навіть найдрібніші деталі. Такі люди неквапливі, навіть з боку виглядають повільними в ухваленні рішень. Кожен крок вони ретельно обмірковують, аналізуючи та порівнюючи наявні дані. Для того, щоб ухвалити рішення, вони спочатку подумки розкладуть ситуацію на частини, деталі, щоб зрозуміти взаємозв'язок, і лише тоді ухвалять рішення.

Якщо побачили чашу чи кубок

Ті, хто побачив кубок, ухвалюють рішення імпульсивно, спираючись на емоції та почуття, одним словом, вирішують швидко, на надто аналізуючи деталі. І в цьому їхня сила — в інтуїції, розвинутій уяві, в раптовому усвідомленні правильного рішення, миттєвому виникненні правильної думки. Такі люди здатні моделювати ситуацію та розв'язувати проблему без використання практичних навичок. Додумувати відсутні елементи та відновлювати загальну картину події.

Будь-який із цих типів має свої переваги та недоліки в ухваленні рішень. Є люди, які можуть майже одночасно помітити обличчя й чашу. Вони уособлюють тип людей, які ухвалюють рішення, користуючись і даними, і відчуттями.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...