Обличчя чи чаша: Оптична ілюзія, яку ви побачили першою, розповість про вашу найсильнішу рису

Оптичні ілюзії виникають, коли нам показують різні форми на одному зображенні, і наш мозок, намагаючись їх зрозуміти, плутається. А плутається він тому, що наш мозок схильний інтерпретувати зображення відповідно до власного досвіду, передають Патріоти України.

Саме тому оптичні ілюзії викликають інтерес у психологів, їх часто використовують у психологічних тестах. Адже відштовхуючись від нашого сприйняття зображень та речей, можна визначити наш досвід, інтерпретувати наші характеристики. Отже, подивіться на картинку та дайте відповідь, не замислюючись, що ви побачили першим — два лиця чи чашу.

Якщо ви побачили обличчя

Якщо ви бачите насамперед обличчя, то в житті ви, в першу чергу, спираєтеся на факти, логіку, помічаєте навіть найдрібніші деталі. Такі люди неквапливі, навіть з боку виглядають повільними в ухваленні рішень. Кожен крок вони ретельно обмірковують, аналізуючи та порівнюючи наявні дані. Для того, щоб ухвалити рішення, вони спочатку подумки розкладуть ситуацію на частини, деталі, щоб зрозуміти взаємозв'язок, і лише тоді ухвалять рішення.

Якщо побачили чашу чи кубок

Ті, хто побачив кубок, ухвалюють рішення імпульсивно, спираючись на емоції та почуття, одним словом, вирішують швидко, на надто аналізуючи деталі. І в цьому їхня сила — в інтуїції, розвинутій уяві, в раптовому усвідомленні правильного рішення, миттєвому виникненні правильної думки. Такі люди здатні моделювати ситуацію та розв'язувати проблему без використання практичних навичок. Додумувати відсутні елементи та відновлювати загальну картину події.

Будь-який із цих типів має свої переваги та недоліки в ухваленні рішень. Є люди, які можуть майже одночасно помітити обличчя й чашу. Вони уособлюють тип людей, які ухвалюють рішення, користуючись і даними, і відчуттями.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...