Обов'язково спробуйте! Запіканка-драник - смачна страва, яка зекономить ваш час

Страви з картоплі обожнюють всі. Пропонуємо вам рецепт приготування смачної запіканки-драника, який сподобається настільки, що будете готувати цю страву частенько, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Щоб приготувати цю чудову страву, яка замінить повноцінну вечерю або обід, нам знадобляться:

  • 3 картоплини середнього розміру;
  • ріпчаста цибулина;
  • чайна ложка солі;
  • на краю чайної ложечки чорного і червоного меленого перцю, кмину;
  • половина чайної ложки розпушувача;
  • стакан молока;
  • пара склянок борошна;
  • пара яєць;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування

  1. Першим ділом в окремій мисці з'єднуємо яйця, просіяне борошно, олію, розпушувач, молоко і спеції, все це добре перемішуємо
  2. Далі слід почистити картоплю, помити її та порізати дуже тоненькою соломкою.
  3. Потім чистимо цибулю, ріжемо її тоненькими четвертинками та разом з картоплею додаємо до тіста.
  4. Ще раз все перемішуємо, щоб суміш стала однорідною, і перекладаємо її в форму для випічки, покриту пергаментом.
  5. Тепер же залишиться лише помістити запіканку в духовку і випікати протягом 50 хвилин при температурі 190 С. А витягнувши драник, його можна одразу різати на порційні частини та кликати домочадців до столу
Джерело: Ukr.Media

Це варто знати всім! Названо найкорисніший хліб, який контролює тиск, холестерин та рівень цукру в крові

неділя, 23 листопад 2025, 10:45

Титул "найздоровішого" хліба часто приписують виробам на заквасці. Однак, експерти з Британського фонду серця дійшли висновку, що справжнім переможцем є інший вид, пише radioclub.ua, передають Патріоти України. Хоча хліб на заквасці вважають «живим» пр...

Є секрет! Коли вечеряти, щоб худнути взимку

неділя, 23 листопад 2025, 9:45

З настанням коротших днів наш внутрішній біологічний годинник, або циркадний ритм, вимагає коригування часу прийому їжі. Експерти з харчування радять зміщувати час вечері на більш ранній, щоб покращити метаболізм, сон і загальне самопочуття. Про це пиш...