Очищуємо м'які меблі від плям - лайфхаки для ідеальної чистоти

Ваші м'які меблі можуть засяяти новими фарбами без застосування спеціальних засобів. Знаючи деякі хитрощі, ви зможете видалити з оббивки всі плями і повернути меблям охайний зовнішній вигляд, передають Патріоти України.

Профілактична чистка

Для підтримки чистоти м'яких меблів вам знадобитися всього лише одне простирадло і пара хвилин вільного часу. Намочіть простирадло і розподіліть йогопо всій поверхні м'яких меблів. Це допоможе очистити м'який куточок від пилу і легких забруднень.

Видалення плям

Навіть одна пляма на видному місці може безнадійно зіпсувати оббивку. Ви можете здати забруднені меблі до хімчистки або впоратися самостійно. Всі перераховані засоби очищення коштують копійки і допоможуть легко позбутися від забруднень:

  • Кава, чай, фарби для малювання - господарське мило.
  • Сік - оцет або нашатирний спирт.
  • Жир - жирні плями найкраще виводить сіль.
  • Косметика - мильний розчин.
  • Їжа - мило або засіб для миття посуду.
  • Пиво - мильний розчин з додаванням оцту.

Дієві засоби для чищення меблів своїми руками

Почистити оббивку можна і без дорогих засобів. Ви можете приготувати речовину, яка якісно очистить ваші меблі. Додайте до 1 літра води по чайній ложці мила, оцту і соди. Все добре перемішайте і нанесіть на забруднені ділянки за допомогою щітки. Для делікатної тканини змішайте порошок і воду в пропорції 1 до 2. Добре змішайте засіб, щоб утворилася густа піна, і акуратно нанесіть її на забруднення.

Як запобігти забрудненню

Краще працювати на випередження і запобігти забрудненню меблів, адже боротися з наслідками куди складніше. Застеляйте м'які меблі покривалом або купіть захисні чохли. Також наманайтеся не їсти на дивані або кріслі і не дозволяйте робити це іншим членам сім'ї.

Психологічний тест! Що відбудеться з вами до кінця весни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:08

Психологічний тест у картинці визначить ваше найближче майбутнє. Пропонуємо дізнатися, які зміни трапляться у вашому житті до кінця цієї весни, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і визначить, що ви помітили першим. Ваша підсвідомість да...

Це може здивувати! Відомий психіатр назвав разючу відмінність між успішними людьми та невдахами

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:58

Психіатр, доктор медичних наук, професор Олег Чабан стверджує, що відмінність між успішними людьми та невдахами можна розгледіти вже в роботі мозку. Як не дивно, але мозок успішної людини менш активний, ніж мозок людини з низьким рівнем IQ, передають ...