"Одеські помідори" по-грецькому: Рецепт незвичайних бутербродів від відомого шеф-кухаря, який припаде до смаку всім

Відомий шеф-кухар Андрій Величко пропонує, поки триває сезон помідорів, приготувати апетитні брускетти (бутерброди) з томатами, передають Патріоти України.

Рецепт був створений за мотивами грецької закуски саганакі. Ідеально для страви підходять солодкі і дрібні одеські помідори типу чері. Секретним інгредієнтом, як і в багатьох інших рецептах Величко, стануть особливі бессарабські спеції. Відеорецепт опублікований у Facebook.

Брускетти з помідорами по-грецькому

  • Помідори черрі — 300 г;
  • Сир фета або овеча бринза — 80 г;
  • Гречаний багет або інший хліб;
  • Суміш спецій «Мірудія» — 1 ч. л.;
  • Конопляна олія — 2 ст. л.;
  • Базилік — для декору.
Помідори помити, видалити плодоніжки, скласти в керамічну форму для запікання. Зверху покласти сир, посипати спеціями, полити олією. Запікати 20−25 хвилин при 180−190 градусах. Запечену масу розім'яти виделкою. Багет нарізати, при бажанні підсушити. Викласти сирно-помідорну суміш, прикрасити листям базиліка.
За словами шеф-кухаря, в сирно-помідорну основу при бажанні можна додати тигрових креветок, куряче філе або м'ясо індички.

Три звички, які рятують шлюб: Експерти назвали формулу стосунків "на все життя"

п’ятниця, 21 листопад 2025, 6:15

Розлучення - одна з найважчих подій у житті, яка зачіпає не лише подружжя, а й їхні сім’ї. І хоча ніхто не одружується з думкою про розрив, статистика невтішна: за даними Центрального статистичного управління, у 2024 році розлучилися майже 57 тисяч пар...

Психологічний тест: Що побачили першим - тигра чи мавпу

п’ятниця, 21 листопад 2025, 5:40

Глибше пізнання себе дає ключ до успіху в житті. Навряд чи оптичні ілюзії можна назвати найнадійнішим інструментом у цьому процесі, проте все ж вони дають цікавий привід замислитись над своїм баченням і розумінням світу. Дивіться зображення нижче, пере...