"Одеські помідори" по-грецькому: Рецепт незвичайних бутербродів від відомого шеф-кухаря, який припаде до смаку всім

Відомий шеф-кухар Андрій Величко пропонує, поки триває сезон помідорів, приготувати апетитні брускетти (бутерброди) з томатами, передають Патріоти України.

Рецепт був створений за мотивами грецької закуски саганакі. Ідеально для страви підходять солодкі і дрібні одеські помідори типу чері. Секретним інгредієнтом, як і в багатьох інших рецептах Величко, стануть особливі бессарабські спеції. Відеорецепт опублікований у Facebook.

Брускетти з помідорами по-грецькому

  • Помідори черрі — 300 г;
  • Сир фета або овеча бринза — 80 г;
  • Гречаний багет або інший хліб;
  • Суміш спецій «Мірудія» — 1 ч. л.;
  • Конопляна олія — 2 ст. л.;
  • Базилік — для декору.
Помідори помити, видалити плодоніжки, скласти в керамічну форму для запікання. Зверху покласти сир, посипати спеціями, полити олією. Запікати 20−25 хвилин при 180−190 градусах. Запечену масу розім'яти виделкою. Багет нарізати, при бажанні підсушити. Викласти сирно-помідорну суміш, прикрасити листям базиліка.
За словами шеф-кухаря, в сирно-помідорну основу при бажанні можна додати тигрових креветок, куряче філе або м'ясо індички.

З архіву ПУ. Будьте здорові! Медики назвали п'ять продуктів, які потрібно їсти кожен день

середа, 20 жовтень 2021, 23:05

Їх вживання позитивно впливає на м'язову масу, що грає важливу роль для стану здоров'я. Медики розповіли про п'ять продуктів, які рекомендується включити в раціон жінкам, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. Згідно твердженням медик...

Хіти тижня. Сподобається усім ласунам: Швидкий яблучний пиріг на сковорідці

середа, 20 жовтень 2021, 22:00

Випічка з горішками всередині та карамельними яблучками зверху принесе радість усім ласунам. Пиріг залишається таким же смачним і м'яким навіть наступного дня, зазначають Патріоти України. Інгредієнти. Кількість інгредієнтів розрахована на сковорі...