Відомий шеф-кухар Андрій Величко пропонує, поки триває сезон помідорів, приготувати апетитні брускетти (бутерброди) з томатами, передають Патріоти України.
Рецепт був створений за мотивами грецької закуски саганакі. Ідеально для страви підходять солодкі і дрібні одеські помідори типу чері. Секретним інгредієнтом, як і в багатьох інших рецептах Величко, стануть особливі бессарабські спеції. Відеорецепт опублікований у Facebook.
Брускетти з помідорами по-грецькому
Помідори помити, видалити плодоніжки, скласти в керамічну форму для запікання. Зверху покласти сир, посипати спеціями, полити олією. Запікати 20−25 хвилин при 180−190 градусах. Запечену масу розім'яти виделкою. Багет нарізати, при бажанні підсушити. Викласти сирно-помідорну суміш, прикрасити листям базиліка.
- Помідори черрі — 300 г;
- Сир фета або овеча бринза — 80 г;
- Гречаний багет або інший хліб;
- Суміш спецій «Мірудія» — 1 ч. л.;
- Конопляна олія — 2 ст. л.;
- Базилік — для декору.
За словами шеф-кухаря, в сирно-помідорну основу при бажанні можна додати тигрових креветок, куряче філе або м'ясо індички.
Старіння часто сприймають як повільний, рівномірний процес, який поступово змінює тіло та організм. Проте вчені зі Стенфордського університету довели, що ці зміни можуть відбуватися стрибкоподібно, передають Патріоти України з посиланням на. За результ...
Емальований посуд був незмінним атрибутом радянської кухні: яскраві кольори, прості форми й характерна чорна смужка по краю. Чому ж виробники посуду в СРСР наполегливо залишали цю смугу, навіть якщо вона не гармоніювала з загальним виглядом виробу, пер...