Одна маленька помилка: Чому борщ виходить помаранчевим, а не червоним

Смачний ароматний та насичений борщ - ціль кожного кулінара, який готує цю страву. Часто буває, коли намагаєшся приготувати яскраво-червоний борщ, а він чомусь виходить оранжевого кольору. передають Патріоти України.

Ця проблема знайома багатьом. І її причина — неправильне поводження з буряком. Про це розповіли на ProstoWay.

Чому не вдається зберегти насичений червоний колір страви?

Борщ виходить помаранчевим замість яскраво-червоного через неправильне поводження з буряком. Є дві основні можливі причини – або ви занадто довго варите буряк, або вибираєте неправильний сорт.

Під час довгого варіння буряк втрачає свій природній насичений пігмент, тобто дає світліший сік. Щоб запобігти цьому, коли ви окремо тушкуєте буряк, варто додати кислоту — оцет, лимонний сік тощо.

Часто для збереження кольору буряк варять повністю, окремо — бульйон на кісточці. А потім додають усі інгредієнти та варять борщ.

Мало хто знає, та насправді, щоб буряк став м’яким, його не потрібно варити годинами. Достатньо кип’ятити овоч 20 хвилин, а потім трохи потримати під струменем холодної води.

Що ж стосується правильного сорту буряків, то для борщу ідеально підходять салатні буряки. Їх легко відрізнити за темно-бордовим відтінком.

Кому не можна чорний чай - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 18:07

Чорний чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навіть він може бути небезпечним для деяких людей. Лікарі наголошують, що існують категорії, яким краще обмежити або зовсім відмовитися від цього напою, передають Патріоти України. 1. Людям з під...

Бережіться! Оновлення Windows 11 спричинило збій у "Диспетчері завдань"

понеділок, 3 листопад 2025, 12:54

Користувачі повідомляють про серйозну помилку після встановлення останнього оновлення KB5067036. Про це пишуть The Verge та Windows Ltest, передають Патріоти України. Як повідомляють користувачі Reddit і журналіст The Verge Том Воррен, після оновлення ...