Одна помилка - і картопля втрачає всі вітаміни. Ви могли це не знати!

Здається, що відварити картоплю справа елементарна. Але навіть тут є типова помилка, яку допускають на самому початку - занурення бульб у холодну воду. Насправді це зменшує користь готової страви, Патріоти України.

Правильніше — кидати картоплю одразу у киплячу воду. Це:

  • скорочує час приготування;
  • допомагає зберегти вітаміни групи B, A, C, K;
  • утримує поживні мікроелементи — калій, фосфор;
  • і навіть покращує смак.

Ще один трюк: лимонний сік у воду

Спробуй додати до води півсклянки соку лимона. Це:

  • запобігає розвалюванню картоплі;
  • зберігає її світлий колір;
  • додає цікавий присмак, ідеальний для салатів або як гарнір до м’яса.

Яку картоплю вибирати?

Не всі сорти підходять для всіх страв:

  • М’якувата та борошниста — ідеальна для пюре, кльоцків, дерунів.
  • Щільна і тверда — краще тримає форму, підходить для салатів.

Атеросклероз не завжди болить: ТОП-5 тихих сигналів, які ігнорувати небезпечно

понеділок, 17 листопад 2025, 19:12

Атеросклероз може розвиватися роками непомітно - без болю, без тривожних симптомів. Іноді перший дзвінок - серцевий напад. Дізнайтеся, які приховані сигнали варто помічати і коли варто перейти в режим пильності, передають Патріоти України. Якщо ноги бо...

Модницям на замітку! Як зробити, щоб пудра трималася весь день

понеділок, 17 листопад 2025, 18:56

Найнеприємніше у макіяжі - це коли ретельно нанесена пудра вже за кілька годин "зникає" з обличчя або збирається плямами. Здавалося б, вирішення проблеми полягає у виборі дорогої косметики чи професійних пензлів, передають Патріоти України. Але візажис...