Одна помилка - і картопля втрачає всі вітаміни. Ви могли це не знати!

Здається, що відварити картоплю справа елементарна. Але навіть тут є типова помилка, яку допускають на самому початку - занурення бульб у холодну воду. Насправді це зменшує користь готової страви, Патріоти України.

Правильніше — кидати картоплю одразу у киплячу воду. Це:

  • скорочує час приготування;
  • допомагає зберегти вітаміни групи B, A, C, K;
  • утримує поживні мікроелементи — калій, фосфор;
  • і навіть покращує смак.

Ще один трюк: лимонний сік у воду

Спробуй додати до води півсклянки соку лимона. Це:

  • запобігає розвалюванню картоплі;
  • зберігає її світлий колір;
  • додає цікавий присмак, ідеальний для салатів або як гарнір до м’яса.

Яку картоплю вибирати?

Не всі сорти підходять для всіх страв:

  • М’якувата та борошниста — ідеальна для пюре, кльоцків, дерунів.
  • Щільна і тверда — краще тримає форму, підходить для салатів.

Тест із зображенням: Що ви бачите перш за все, розкриє ваш прихований характер

понеділок, 8 грудень 2025, 18:10

Цей тест допоможе дізнатися щось нове про себе та весело провести час. Подивіться на малюнок і скажіть, що ви бачите. Кожен сприймає ілюстрацію по-своєму - це оптична ілюзія, яка відкриває особливості вашої особистості, передають Патріоти України. 1. М...

Робота з дому рятує психіку: Вчені розповіли, кому це допомагає найбільше

понеділок, 8 грудень 2025, 17:58

Дослідники встановили, що віддалена або гібридна робота може позитивно впливати на психічне здоров’я, передусім у жінок із ментальними труднощами. Найкращим форматом для них виявився гібридний графік: переважно робота з дому та 1–2 робочі дні в офісі. ...