Одна помилка може вилитися у великі витрати: Чого не можна робити з котлами та бойлерами

Власникам газових та електричних опалювальних котлів, а також бойлерів категорично не радять регулярно вимикати такі прилади з мережі на ніч. Така практика дозволяє заощадити електроенергію чи газ, але в результаті за ремонт доведеться заплатити значно більше, передають Патріоти України.

Для економії енергоресурсів котли та бойлери по ночах краще переводити в режим низького нагріву. Про це розповіла експертка з енергоефективності Essential Site Skills Кетрін Сторер, пише Express.

"Вимикання котла на ніч може здатися швидким рішенням для скорочення витрат. Але це короткострокове рішення з потенційними довгостроковими проблемами", – попередила експертка.

Сторер уточнила, що регулярне вимкнення техніки з мережі призводить до проблем із безпекою, а також знижує ефективність приладу та збільшує ризик несправностей. Поломки можуть бути досить суттєвими – від виходу з ладу окремих деталей до проблем із тиском у системі. Ремонт із заміною деталей коштує дорого.

"Дуже важливо підтримувати стабільну роботу. Це забезпечує безпеку вашого котла та може продовжити його термін служби", – пояснила спеціалістка. Також, за її словами, важливо відразу при покупці обирати енергоефективні моделі. Вони можуть коштувати дорожче, але зрештою різниця в ціні окупиться досить швидко, запевняє Сторер.

Щоб забезпечити безперебійну роботу приладу в умовах нестабільної подачі електроенергії, українцям рекомендують придбати джерела безперебійного живлення (ДБЖ або UPS). Для правильного вибору потрібно буде визначити необхідний тип пристрою та розрахувати його потужність.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...