Власникам газових та електричних опалювальних котлів, а також бойлерів категорично не радять регулярно вимикати такі прилади з мережі на ніч. Така практика дозволяє заощадити електроенергію чи газ, але в результаті за ремонт доведеться заплатити значно більше, передають Патріоти України.
Для економії енергоресурсів котли та бойлери по ночах краще переводити в режим низького нагріву. Про це розповіла експертка з енергоефективності Essential Site Skills Кетрін Сторер, пише Express.
"Вимикання котла на ніч може здатися швидким рішенням для скорочення витрат. Але це короткострокове рішення з потенційними довгостроковими проблемами", – попередила експертка.
Сторер уточнила, що регулярне вимкнення техніки з мережі призводить до проблем із безпекою, а також знижує ефективність приладу та збільшує ризик несправностей. Поломки можуть бути досить суттєвими – від виходу з ладу окремих деталей до проблем із тиском у системі. Ремонт із заміною деталей коштує дорого.
"Дуже важливо підтримувати стабільну роботу. Це забезпечує безпеку вашого котла та може продовжити його термін служби", – пояснила спеціалістка. Також, за її словами, важливо відразу при покупці обирати енергоефективні моделі. Вони можуть коштувати дорожче, але зрештою різниця в ціні окупиться досить швидко, запевняє Сторер.
Щоб забезпечити безперебійну роботу приладу в умовах нестабільної подачі електроенергії, українцям рекомендують придбати джерела безперебійного живлення (ДБЖ або UPS). Для правильного вибору потрібно буде визначити необхідний тип пристрою та розрахувати його потужність.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...
Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...