Одна помилка може зіпсувати усе! За якої температури тюль безпечно прати у машинці

Штори створюють у кімнаті особливий затишок та атмосферу завдяки своїй здатності пропускати з вулиці світло, наче через фільтр. Але прати ніжну тканину, з якої вони виготовлені, дуже непросто. Зокрема, проблематично її відбілювати, передають Патріоти України.

Але, як пише видання Kobieta, існує декілька правил, які допоможуть дбайливо доглянути делікатний текстиль Насамперед йдеться про правильний вибір температури для прання, якщо ви збираєтесь прати її у машинці.

Зверніть увагу на тканину

Добре, якщо у вас збереглась бирка від штор або від тканини, з якої ви їх шили – так ви зможете швидко визначити, як найкраще за ними доглядати. Якщо ж ні, перед пранням обов’язково встановіть, з яким матеріалом маєте справу.

Найчастіше для пошиття завіс використовується жаккард, але також можна зустріти велюр чи тюль. Останні дві тканини однозначно краще прати вручну – вони занадто тендітні для машини. А от жаккард цілком піддається машинному пранню.

В будь-якому разі температура води не має перевищувати 40 градусів за Цельсієм – гарячіша вода може зіпсувати тканину. Перш ніж відправити жаккардову фіранку у машину, її варто покласти у спеціальний мішок для прання. Програму обирайте для делікатних тканин і не вмикайте віджим – це одна з найпоширеніших помилок, яка може сильно зіпсувати річ.

Обирайте правильний відбілювач

Штори приймають на себе майже весь пил, який проникає крізь вікно з вулиці, тому вони з часом набувають сірого нальоту. Особливо це стосується білих штор, з яких пил випрати досить складно. Однак вибілити їх можна за допомогою підручних засобів.

Почніть із замочування. Покладіть посірілу штору у таз із теплою водою як мінімум на декілька годин. Щоби почати вибілювати річ уже на цьому етапі, додайте у воду кілька столових ложок харчової соди. В разі потреби процедуру можна повторити.

Завершити процес допоможе природний кислотний відбілювач, такий як лимонний сік, спиртовий оцет чи лимонна кислота. Додайте один із цих засобів перед останнім полосканням. Якщо ви при цьому хочете позбутись запаху оцту, попередньо змішайте його з декількома краплями своєї улюбленої ефірної олії. Але тоді ретельно змішайте компоненти ще до того, як додати засіб у воду – погано розмішана олія може залишати на білій тканині плями.

Дізнайтеся свій рівень незалежності - простий тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 8:09

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який дозволить вам дізнатися про себе щось нове. У цьому короткому тесті ви дізнаєтеся свій рівень незалежності, передають Патріоти України. Подивіться на зображення та визначить, у якій позиції ви зазви...

От у чому секрет! Як смажити шашлик, щоб він вийшов соковитим

четвер, 25 квітень 2024, 7:56

Найчастіше люди готують шашлик, особливо не замислюючись над способом його маринування та тим, як смажити м’ясо в подальшому. Проте, кожен етап приготування шашлику грає особливу роль у формуванні його кінцевого смаку, передають Патріоти України. Саме ...