Бажання жити довше часто спонукає нас переглядати свої щоденні звички. Та іноді навіть те, що здається дрібницею - як-от звичка досолювати страви - може мати серйозні наслідки для здоров’я, передають Патріоти України.
Дослідження UK Biobank, у якому взяли участь понад 500 тисяч людей, показало: ті, хто постійно додає сіль у тарілку, мають на 28% вищий ризик передчасної смерті (до 75 років), порівняно з тими, хто не солить або робить це рідко. Ба більше, така звичка може скоротити життя жінок у середньому на 1,5 року, а чоловіків — на понад 2 роки.
Сільничка — лише верхівка айсберга
Як зауважує дієтолог Тобі Амідор, хоча багато хто звинувачує у надлишковому натрії саме кухонну сіль, насправді найбільше натрію ми отримуємо з оброблених продуктів: бутербродів, каш, макаронів та іншої готової їжі.
Як зменшити споживання солі без втрати смаку?
«Контроль за сільничкою — лише частина рішення. Важливо також слідкувати за прихованою сіллю в оброблених продуктах», — наголошує Амідор.
Здоров’я — у деталях. Навіть одна «дрібка» може мати ціну.
Надокучливі мухи - типова літня проблема, особливо на кухні. Але як виявилося, вам не потрібні аерозолі чи пастки - лише чайник з окропом і 10 секунд щодня, передають Патріоти України. Навіть якщо ви вчасно виносите сміття й прибираєте навколо фруктів,...
Ринок вживаних авто продовжує зростати, і покупці шукають якісні пропозиції. Щоб ваша машина швидко знайшла нового власника і принесла максимальний дохід, експерти Vertu Motors радять звернути увагу на п’ять ключових моментів, передають Патріоти Україн...