Бажання жити довше часто спонукає нас переглядати свої щоденні звички. Та іноді навіть те, що здається дрібницею - як-от звичка досолювати страви - може мати серйозні наслідки для здоров’я, передають Патріоти України.
Дослідження UK Biobank, у якому взяли участь понад 500 тисяч людей, показало: ті, хто постійно додає сіль у тарілку, мають на 28% вищий ризик передчасної смерті (до 75 років), порівняно з тими, хто не солить або робить це рідко. Ба більше, така звичка може скоротити життя жінок у середньому на 1,5 року, а чоловіків — на понад 2 роки.
Сільничка — лише верхівка айсберга
Як зауважує дієтолог Тобі Амідор, хоча багато хто звинувачує у надлишковому натрії саме кухонну сіль, насправді найбільше натрію ми отримуємо з оброблених продуктів: бутербродів, каш, макаронів та іншої готової їжі.
Як зменшити споживання солі без втрати смаку?
«Контроль за сільничкою — лише частина рішення. Важливо також слідкувати за прихованою сіллю в оброблених продуктах», — наголошує Амідор.
Здоров’я — у деталях. Навіть одна «дрібка» може мати ціну.
Банани – вибагливі фрукти, які при неправильному зберіганні дуже швидко псуються. Найпоширеніша помилка, яку допускають господарі, - зберігання їх у холодильнику. Хоча це здається логічним, насправді холод негативно впливає на ці тропічні плоди, переда...
Найкращий час для спостереження за метеоритним дощем - ранні години перед світанком, коли місяць знаходиться низько над горизонтом. Метеорний потік Персеїди - одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі, який радує землян ко...