Один інгредієнт з кухні назавжди вижене мух із дому - коштує копійки!

З настанням спекотних днів у багатьох оселях з’являється знайома проблема - нашестя мух і плодових мошок. Та експерти зі знищення шкідників радять просте та ефективне рішення, яке є майже на кожній кухні, передають Патріоти України.

За словами Тоні Кінга, професійного дезінсектора та засновника компанії The Pied Piper, найкращим домашнім засобом у боротьбі з мухами є... яблучний оцет.

“Пастки з яблучного оцту – простий і дешевий метод, який справді працює. Я рекомендую його клієнтам роками”, – каже він.

Як зробити пастку від мух:

Все, що потрібно:

  • невелика склянка або банка
  • трохи яблучного оцту (близько 2–3 см на дні)
  • кілька крапель мийного засобу
  • харчова плівка та гумка
  • зубочистка або виделка

Накрийте банку плівкою, закріпіть її гумкою і зробіть кілька маленьких отворів. Запах оцту приваблює мух, але через миючий засіб вони тонуть і більше не вилітають. Найкраще розставити такі пастки біля компосту, фруктів, посудомийки або раковини – саме там мошки найчастіше розмножуються.

Чому саме цей метод?

На відміну від популярних лайфхаків з ефірними оліями, лимоном чи гвоздикою, оцтова пастка не вимагає багато зусиль і справді працює. Її активно використовують не лише господині, а й професійні служби дезінсекції.

В умовах спекотного літа, яке цього року встановило рекорди в Європі, це просте рішення стало справжнім порятунком для багатьох. Спробуйте – і переконайтесь: іноді ефективні речі ховаються просто в кухонній шафці!

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...