
Весь секрет - у одній добавці, яка зробить овочі дуже хрусткими, а ще вбереже банки від мікробів, передають Патріоти України.
Мова йде про дубове листя. Обираючи спеції для консервації, кулінари дотримуються переважно класичного набору: парасольки кропу, зубчики часнику, листя. Але мало хто знає, що в банку до огірків можна і треба додавати ще й дубове листя. Цей компонент робить огірки більш щільними. Також він зводить ризик бродіння до мінімуму.
Вистачить двох-трьох листочків на банку — і дубильні речовини з рослини захистять огірочки. Вони залишаться хрусткими навіть за кілька місяців.
Листя для консервації треба збирати з дерев, що ростуть якомога далі від доріг та підприємств. Краще для консервації використовувати молоденькі листочки — ті, що ростуть на кінцях пагонів. Перед засолюванням або маринуванням листочки миються та обдаються окропом.
Скоротити споживання електроенергії - це важлива задача не тільки у період її гострого дефіциту, а й просто спосіб контролю своїх витрат. Однак один звичний кухонний гаджет може стояти цьому на заваді, адже продовжує споживати енергію і збільшувати рах...
Напередодні свят варто ретельно підбирати подарунки, адже деякі речі можуть непередбачувано образити близьких. Експерти з етикету радять уникати подарунків, які натякають на недоліки чи створюють незручності, передають Патріоти України. Серед заборонен...