Один секретний інгредієнт - і курячі котлети більше ніколи не будуть сухими

Домашні котлетки - чудовий варіант на тему "що приготувати". Їх можна використовувати як перекус на обід, подавати до картоплі та до салатів. Багато хто любить куряче м’ясо, але стикається з тим, що смажені котлетки з філейного фаршу часто виходять сухими та твердими, передають Патріоти України.

Розповідаємо секретний спосіб, як зробити так, щоб котлети з курятини не були сухими. Варто перекрутити через м’ясорубку шматочок сала та змішати його з фаршем.

Інгредієнти:

  • 400-500 г курячого фаршу
  • 80 г сала
  • цибулина
  • Декілька шматочків хліба
  • олія
  • 0,5 столової ложки сухарів
  • 0,5 чашки води, молока або бульйону
  • по смаку — сіль, перець.

Спосіб приготування

  1. Хліб заливаємо водою або бульйоном. Залишаємо, щоб просочився.
  2. Дрібно ріжемо цибулю. Змішуємо з фаршем, солимо, перчимо. Замочений хліб злегка відтискаємо і теж додаємо.
  3. Все ретельно перемішуємо. Можна також відбити масу декілька разів об дно миски — щоб вийшли зайві бульки повітря.
  4. Формуємо невеличкі котлетки. Обвалюємо їх в панірувальних сухарях та обсмажуємо на розігрітій сковороді з обох боків. Олії додаємо зовсім троха. Мета — рум’яна скоринка.

Дачникам на замітку! Що посадити біля винограду, щоб отримати хороший врожай

четвер, 24 квітень 2025, 18:30

Якщо у вас невелика ділянка, то організувати окреме місце для кожної культури складно. Однак деякі рослини, кущі та дерева можна садити поряд. Що посадити біля винограду, якщо ви хочете потім отримати соковиті та великі ягоди — читайте в матеріалі ТСН....

А ви це знали? Що не можна готувати в алюмінієвих каструлях

четвер, 24 квітень 2025, 16:47

Алюмінієві каструлі є майже на кожній кухні. Вони легкі, зручні й недорогі. Але не все можна в них готувати. Деякі продукти можуть зіпсувати і смак страви, і сам посуд. Щоб уникнути помилок, варто знати, які страви алюміній не "любить". Редакція FoodOb...