В одних яєць жовтки яскраво-помаранчевого кольору, тоді як в інших - блідо-жовтого. Багато господинь упевнені, що насичений колір жовтка вказує на якість яєць. Але чи так це насправді, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Птахівнича промисловість у всьому світі використовує DSM YolkFan — шкалу з 16 кольорів яєчного жовтка. Важливо зазначити, що поживність яєць не залежить від кольору жовтка. Поживність яєць однакова незалежно від їхнього кольору.
Насправді інтенсивність кольору вказує на здоров'я птиці та якість корму, який їй давали. Найяскравіший, золотисто-помаранчевий колір жовтка виходить, коли курей годують кукурудзою яскравих відтінків, люцерною, паприкою та пелюстками настурції.
При цьому експерти зазначають, що колір жовтка не впливає на смак яєць. Але все ж фермерські яйця з жовтками будь-яких кольорів будуть смачнішими за промислові з помаранчевими жовтками. Крім того, колір жовтка не залежить від забарвлення шкаралупи. Багато хто вважає, що коричневі яйця мають більш насичений жовток, а білі — менш. Однак це хибна думка.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...