Огородникам на замітку! Коли сіяти кріп і петрушку в травні 2022 - корисні поради та вдалі дати

Кріп і петрушка багаті безліччю вітамінів і мікроелементів, які необхідні людині. Крім того, свіжа зелень - ідеальне доповнення до будь-якої страви, особливо м'ясної, передають Патріоти України.

Коли можна сіяти кріп в грунт

Важливо розуміти, що кріп і петрушка - холодостійкі культури, тому багато садівників починають висаджувати їх вже на початку квітня. Проте, при нестабільній погоді краще цього не робити, так як заморозки приведуть до загибелі рослин. Оптимальний час для посадки зелені - квітень-травень.

Після того як почалися посадки, кріп висаджують регулярно, через рівні проміжки часу, наприклад, через кожні 15-20 днів. Дотримуючись цієї методики, ви отримаєте регулярний доступ до свіжої зелені протягом усього літа.

Коли садити кріп у відкритий грунт за місячним календарем

Досвідчені городники знають, що обов'язково потрібно звертати увагу на фазу місяця. Кращий час - зростаючий місяць, найгірший - повня і молодик. Спадний місяць вважається нейтральним періодом.

Сприятливі дні для посадки кропу в травні 2022: 1, 2, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 15.

Несприятливі дні для посадки кропу в травні 2022: 16, 17, 18, 21, 22, 25, 26, 30.

Всі інші дні в місяці можете вважати нейтральними, тобто, цілком допустимими для посадки кропу.

Де посадити кріп на дачі

Кріп і петрушка потребують добре освітлюваних ділянок грунту, в тіні вони розвиватися не будуть. Більш того, недолік світла відіб'ється і на смакових якостях зелені. Саме тому рекомендуємо вибирати грядки далеко від кущів і дерев, але під прямими сонячними променями.

Пам'ятайте про те, що кріп і петрушка не люблять зайву вологу, тому не варто висаджувати ці культури поруч з рослинами, що вимагають регулярного поливу. Також дотримуйтесь двух правил:

  • після селери, моркви, петрушки і кропу висаджувати кріп не можна;
  • після баклажанів, перцю, томатів, огірків, цибулі та часнику висаджувати кріп можна.

За 2-3 тижні до посадки кропу перекопайте землю і внесіть добрива, а за 2-3 дні розпушіть землю граблями і рясно полийте. Під час посадки зробіть борозенки глибиною 1-2 см, на відстані один від одного 15-20 см. Відстань між насінням має становити мінімум 1-2 см, інакше рослини будуть конкурувати один з одною і погано розвиватися.

Корисний лайфхак: перед посадкою замочіть насіння на добу в теплій воді, але 5-6 разів за 24 години поміняйте воду. Таким чином у вас вийде позбавити рослину від ефірних масел, які заважають кропу проростати.

Творить дива! Названо фрукт, який захищає від старіння і здатен подовжити життя на десятки років

четвер, 18 квітень 2024, 16:56

Дякувати за такий вплив фрукта на здоров’я слід вітамінам, мінералам та клітковині, що містяться в ньому, передають Патріоти України. Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт....

Психологічний тест: Перша побачена фігура розповість, чого вам потрібно позбутися

четвер, 18 квітень 2024, 16:12

Швидкий тест у картинці розповість, від чого вам потрібно терміново позбавитися. Саме ця річ заважає отримати бажаного. Подивіться на картинку і читайте опис того, що ви побачили першим, передають Патріоти України. У вашому житті є люди, які нахабно ва...