
Під час спекотної погоди важливо не тільки залишатися в тіні, а й правильно харчуватися. За словами дієтологів і популярного TikTok-каналу @nextguthealth, деякі продукти можуть охолоджувати організм зсередини та підтримувати водний баланс. Ось п’ять найефективніших продуктів, які варто їсти під час спеки, передають Патріоти України.
На 90% складається з води, допомагає підтримувати зволоження організму. Містить електроліти (калій), що важливі для балансу рідин, і антиоксидант лікопен, який захищає від шкідливої дії сонця.
Цей овоч — рекордсмен за вмістом води (96%). Має протизапальні властивості, заспокоює шкіру і швидко освіжає. Його можна додавати до салатів або їсти зі здоровими соусами, наприклад, хумусом.
Природне джерело електролітів (калій, магній, натрій). Іноді вона зволожує організм краще, ніж звичайна вода. Підтримує функцію м'язів і нервів під час теплового стресу.
Зокрема, айсберг і ромейн містять багато води й мінералів, які ми втрачаємо з потом. Зелень легко перетравлюється та не створює важкості в тілі.
Чорниця, малина, полуниця — всі вони багаті на антиоксиданти, які захищають клітини від перегрівання. Крім того, ягоди містять вітамін С, корисний для імунітету та шкіри, і є низькокалорійною альтернативою солодощам.
Не ігноруйте ці продукти — вони можуть не лише охолодити, а й врятувати від небезпечних наслідків спеки.
Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...
За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...