Охолодять краще за кондиціонер: ТОП-5 продуктів,, які допоможуть пережити спеку

Під час спекотної погоди важливо не тільки залишатися в тіні, а й правильно харчуватися. За словами дієтологів і популярного TikTok-каналу @nextguthealth, деякі продукти можуть охолоджувати організм зсередини та підтримувати водний баланс. Ось п’ять найефективніших продуктів, які варто їсти під час спеки, передають Патріоти України.


1. Кавун

На 90% складається з води, допомагає підтримувати зволоження організму. Містить електроліти (калій), що важливі для балансу рідин, і антиоксидант лікопен, який захищає від шкідливої дії сонця.


2. Огірок

Цей овоч — рекордсмен за вмістом води (96%). Має протизапальні властивості, заспокоює шкіру і швидко освіжає. Його можна додавати до салатів або їсти зі здоровими соусами, наприклад, хумусом.


3. Кокосова вода

Природне джерело електролітів (калій, магній, натрій). Іноді вона зволожує організм краще, ніж звичайна вода. Підтримує функцію м'язів і нервів під час теплового стресу.


4. Листова зелень

Зокрема, айсберг і ромейн містять багато води й мінералів, які ми втрачаємо з потом. Зелень легко перетравлюється та не створює важкості в тілі.


5. Ягоди

Чорниця, малина, полуниця — всі вони багаті на антиоксиданти, які захищають клітини від перегрівання. Крім того, ягоди містять вітамін С, корисний для імунітету та шкіри, і є низькокалорійною альтернативою солодощам.

Не ігноруйте ці продукти — вони можуть не лише охолодити, а й врятувати від небезпечних наслідків спеки.

Все просто! Як позбутися запаху у пральній машині

вівторок, 9 грудень 2025, 23:10

Пральна машина є технікою, без якої важко уявити сучасний побут. Однак багато господинь стикаються з однаковою проблемою - одяг після прання втрачає свіжість, а в барабані з’являється затхлий, різкий запах. Причина проста: всередині техніки накопичують...

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...