
Здавалося б, що макарони це найпростіша у приготуванні страва. Але, виявляється, не все так просто. Більшість людей роблять одну поширену помилку і навіть не здогадуються про це, передають Патріоти України.
Український кулінар та Instagram-блогер Олександр Огороднік поділився зі своїми підписниками як зробити так, щоб макарони не злипалися під час варіння.
Насправді, все дуже просто. Особливих секретів немає. Потрібно довести воду у каструлі до кипіння, посолити, всипати туди сухі макарони. Варити їх і за дві хвилини до готовності дістаньте, злийте рідину і промийте страву під холодною водою. Так ви зупинете процес варіння і макарони не злипатимуться.
А як же ж правило про те, що потрібно лити у воду олію, щоб макарони не злипалися. Адже саме так готували наші мами і бабусі. За словами експерта, це все міт. Не слід йому довіряти, адже макарони навіть у воді з олією будуть злипатися, якщо їх не приготувати правильно.
Також не забувайте, що макарони, щоб вони не злипалися, потрібно помішувати протягом першої хвилини, коли ви опустили продукт в окріп. Коли макарони будуть готові і ви їх промиєте під холодною водою, вже можна додати олію чи вершкове масло, а потім ретельно перемішати. Звичайно, на цьому ж етапі додаються будь-які спеції чи приправи, які ви полюбляєте.
Яблука - корисні та смачні, але їхні кісточки можуть бути небезпечними, передають Патріоти України. В кісточках міститься амігдалін, який у шлунку перетворюється на ціанід — отруйну речовину. Порада: перед вживанням яблука можна виймати кісточки або к...
Християни східного обряду 12 грудня за новим календарем (25 грудня за старим) вшановують пам'ять святого Спиридона Триміфунтського, який зціляв від недуг і воскрешав людей. У народному календарі - Спиридонів день. За старим стилем 12 грудня шанували св...