Олів’є стане в рази кориснішим і смачнішим! Що додати в салат замість майонезу

Напевно, класичний олів’є готується майже у кожному домі. І хоча рецептів його існує багато, проте класичний варіант включає докторську ковбасу, квашені огірки, консервований горошок, відварені овочі. Всі ці інгредієнти перемішуються та заправляються майонезом, передають Патріоти України.

Багато кулінарів упевнені, що саме майонез – єдиний варіант заправки для салату. Проте всупереч поширеній думці це далеко не найкращий вибір. Найкраще використовувати для страви іншу заправку, і тоді салат стане смачнішим та кориснішим. Разом з Рixelinfm розповімо, чим можна заправити улюблене олів’є.

Яку заправку можна використовувати для заправки олів’є

Ідеальна альтернатива майонезу – сметана. Цей кисломолочний продукт менш калорійний, корисніший і з консистенцією, яка найбільше підходить для заправки салату. Крім того, у сметани цікавіший вершковий смак, що добре поєднується зі смаком м’яса, яєць і овочів.

Але багато кулінарів скаржаться на те, що сметана не відрізняється особливою пікантністю. На їхню думку, цьому продукту не вистачає гіркувато-гострого смаку, який властивий саме майонезу. Але цю проблему вирішити досить легко. Додайте трохи гірчиці та тертого жовтка вареного яйця – і салат заграє пікантним смаком.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...