Омлет "Матінки Пуляр" - елементарний рецепт всього з 3-х інгредієнтів, а результат приголомшливий!

Як тільки не готують яєчні і омлети! Але цей рецепт перевершив всі очікування. Пишний, повітряний, яскравий і взагалі дуже цікавий. Тож не дивно, що батьківщиною цього рецепта є вишукана Франція, зазначають Патріоти України.

Спосіб приготування дуже простий. Саме трудомістке - це розділити яйця на білки і жовтки. Обов'язково простежте, щоб в миску до білків не потрапило навіть мала кількість жовтків. Також пам'ятайте, що посуд повиннен бути чистим і сухим, щоб білки добре збили.

Що потрібно:

4 курячих яйця;

1 ч.л. вершкового масла;

дрібка солі.

Приготування:

Яйця поділяємо на білки і жовтки.

Жовтки трохи солимо і перемішуємо виделкою. Сильно збивати не обов'язково.

До білків теж додаємо дрібку солі і збиваємо міксером до стійких піків.

Сковороду ставимо на вогонь, розігріваємо і змащуємо вершковим маслом. Виливаємо жовтки.

Відразу ж зверху розподіляємо рівним шаром збиті білки. Накриваємо кришкою і готуємо при слабкому нагріванні 5-7 хвилин, поки омлет «схопиться».

Традиційно цей омлет подають так: спочатку розрізаємо навпіл ...

А потім кладемо одну половинку омлету на іншу - білок до білка. Готово!

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...