Омлет під хрумкою сирною скоринкою - рецепт апетитного сніданку чи перекусу нашвидкуруч

Омлет - це смачна, поживна та корисна для здоров'я страва з яєць, яку найчастіше подають до сніданку або як перекус протягом дня. Спробуйте приготувати класичний омлет, але під рум'яною скоринкою сирою, при бажанні урізноманітнити страву можна додаванням подрібненої зелені, овочів або відвареного м'яса, передають Патріоти України.

Омлет із хрумкою сирною скоринкою

Інгредієнти:

  • 2 курячі яйця
  • 3 ст. л. молока
  • 150 г будь-якого сиру твердих сортів
  • 3 гілочки свіжої зелені (не обов'язково)
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Яйця розбийте в миску, злегка збийте вінчиком до однорідності. Влийте до яєць молоко, додайте сіль та перець, знову збийте. Сир натріть на дрібній тертці в окрему ємність.

Змастіть холодну сковороду олією, рівномірно розподіліть по дну тертий сир. Після цього поставте сковорідку на маленький вогонь. Коли сир почне плавитися, акуратно вилийте зверху яєчно-молочну суміш.

Накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні, поки маса не посвітлішає. На це піде близько 10 хвилин. Перед подачею посипте омлет із сирною скоринкою рубаною зеленню. Смачного!

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...