Омлет під хрумкою сирною скоринкою - рецепт апетитного сніданку чи перекусу нашвидкуруч

Омлет - це смачна, поживна та корисна для здоров'я страва з яєць, яку найчастіше подають до сніданку або як перекус протягом дня. Спробуйте приготувати класичний омлет, але під рум'яною скоринкою сирою, при бажанні урізноманітнити страву можна додаванням подрібненої зелені, овочів або відвареного м'яса, передають Патріоти України.

Омлет із хрумкою сирною скоринкою

Інгредієнти:

  • 2 курячі яйця
  • 3 ст. л. молока
  • 150 г будь-якого сиру твердих сортів
  • 3 гілочки свіжої зелені (не обов'язково)
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Яйця розбийте в миску, злегка збийте вінчиком до однорідності. Влийте до яєць молоко, додайте сіль та перець, знову збийте. Сир натріть на дрібній тертці в окрему ємність.

Змастіть холодну сковороду олією, рівномірно розподіліть по дну тертий сир. Після цього поставте сковорідку на маленький вогонь. Коли сир почне плавитися, акуратно вилийте зверху яєчно-молочну суміш.

Накрийте кришкою і готуйте на мінімальному вогні, поки маса не посвітлішає. На це піде близько 10 хвилин. Перед подачею посипте омлет із сирною скоринкою рубаною зеленню. Смачного!

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...