Омлет вийде пористий, наче швейцарський сир. Готуємо в духовці

Пористий, ніби швейцарський сир омлет не вийде на звичайній сковороді. Готувати ми його будемо в духовці, такого ситного сніданку вистачить як мінімум до обіду, передають Патріоти України.

Інгредієнти для омлету прості, все дається на порцію для чотирьох чоловік. На 250 мілілітрів молока беремо 5 яєць, трохи вершкового масла (тільки для змащування форми) і сіль.

Всі яйця відразу розбиваємо в глибоку миску, перемішуємо без зайвого збовтування. Додаємо молоко, знову перемішуємо. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.

Виливаємо в неї яєчно-молочну суміш і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. За бажанням можна додати нарізану буженину та овочі. Спробуйте подати пишний омлет з білим хлібом і маслом. Смачного!

Худий зовні - хворий усередині: "Прихований" жир вбиває навіть струнких - вчені зробили застереження

неділя, 19 жовтень 2025, 11:39

Те, що ви виглядаєте струнко, ще не означає, що ви здорові. Канадські дослідники з Університету Макмастера з’ясували: прихований жир, який накопичується навколо внутрішніх органів і в печінці, може пошкоджувати артерії навіть у тих, хто не має зайвої в...

А ви це знали? У який період доби не можна вживати шоколад

неділя, 19 жовтень 2025, 10:44

Шоколад виготовляють з какао-бобів, які містять два стимулятори - кофеїн та теобромін. Кофеїн сприяє підвищенню бадьорості. Тому експерти радять не вживати шоколад перед сном, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Чим темніший шоколад, тим ви...