Омлет зіпсують три інгредієнти: Ось що не можна додавати в яєчну суміш

Омлет здається однією із найпростіших страв, але деякі господині псують його непотрібними добавками. Названо три інгредієнти, яким немає чого робити у складі, передають Патріоти України.

Досвідчені кухарі акцентували увагу на тому, що у класичному омлеті не повинно бути молочних продуктів. Молоко та вершки надають омлету дивну рідку текстуру, яка не завжди піднімається на сковороді. До того ж, додавання молочки надає страві специфічного присмаку та змінює запах.

Багато господарки смажать омлет на вершковому маслі, вважаючи, що воно більше підходить для термічної обробки. Однак при високій температурі масло горить і псує запах і смак. Оптимально використовувати оливкову олію, також підходить соняшникова та деякі інші види. Важливо, щоб вони були рафіновані.

Чому омлет опадає під час приготування

У яєчну суміш зазвичай додають помідори, зелену цибулю, а також багато зелені. Підійдуть петрушка, кріп, базилік, майоран та розмарин. Також можна використовувати спеціальні приправи для омлету, гриби та будь-які види м'яса

Пишний омлет готується з однієї сторони, якщо використовується водяна баня. На сковороді його зазвичай перевертають, щоб страва отримала апетитну скоринку.

Щоб омлет не осідав, потрібно дотриматися температурного режиму. Спочатку потрібно використовувати середній вогонь, а потім поступово зменшувати його. На сильному вогні білок запечеться і не встигне піднятися. Спершу потрібно протримати омлет під кришкою протягом 4-5 хвилин, а потім зняти її.

Якщо ви все ж таки додаєте в яєчну суміш молоко, воно має бути теплим. Холодне молоко призведе до того, що омлет "впаде".

Це може здивувати! Як вживання алкоголю впливає на ризик розвитку раку

середа, 22 січень 2025, 8:59

В Центрі громадського здоров’я України з посиланням на світові наукові дослідження пояснюють: чим менше алкоголю вживає людина, тим менше ризик розвитку у неї раку. Читайте в матеріалі ТСН.ua, чому алкогольні напої можуть стати причиною раку і кому вза...

Ручна робота та екологічність: вироби з натуральних матеріалів

середа, 22 січень 2025, 8:30

Скажіть чесно, що ви уявляєте, коли чуєте слова «ручна робота»? Мабуть, щось вінтажне, затишне, зроблене з душею. І якщо це так, ви на правильному шляху. Бо вироби ручної роботи – це не просто речі, це історії, вписані у кожну деталь. А коли вони ще й ...