Оновіть свій сніданок: Одна спеція, що зробить смажені яйця хрумкими і ароматними

Смажене яйце - проста та швидка страва, яка може стати справжнім шедевром, якщо знати один маленький секрет. Додайте у сковороду жменю свіжих трав перед тим, як розбити яйце, і ваш сніданок заграє новими смаками та текстурами, передають Патріоти України.

Після того, як олія розігріється, покладіть у сковороду улюблені трави — це можуть бути листочки шавлії, петрушки, базиліку, кропу, м’яти чи тархуну. Трави віддадуть свій аромат олії, а їхні листочки стануть хрумкими, створюючи чудовий контраст з м’яким жовтком.

Авторка кулінарних книг і фуд-колумністка New York Times Мелісса Кларк рекомендує шавлію для теплого і насиченого смаку, а петрушку — щоб додати свіжої яскравої ноти. Для більш міцних трав, як-от чебрець, розмарин чи орегано, краще покласти цілу гілочку в олію, а перед подачею її вийняти, щоб не було жорстких шматочків.

Цей простий прийом займе всього кілька секунд, але ваші смажені яйця заграють новими ароматами, стануть хрумкими по краях і набудуть витонченого смаку. Це кулінарний трюк, який варто запозичити з професійних кухонь.

Спробуйте поєднувати шавлію з вершковим маслом для багатого смаку або базилік з оливковою олією для легкого середземноморського настрою.

Тримайте це подалі від дому! Речі, які крадуть ваше щастя

субота, 20 вересень 2025, 9:57

Наш дім - це не лише місце для життя, а й простір, який наповнює нас енергією. Проте деякі предмети можуть тягнути на себе щастя, гармонію й навіть успіх. Експерти з фен-шуй та психологи радять уважно переглянути свої речі та позбутися того, що заважає...

Як недосип впливає на мозок? Вчені жахнули наслідками

субота, 20 вересень 2025, 9:35

Недостатній сон може заважати мозку позбавлятися від токсинів і тим самим збільшувати ризик розвитку деменції. Про це свідчить нове дослідження науковців з університету Маккуорі, передають Патріоти України. Фахівці наголошують: під час сну активується ...