Оптична ілюзія: Що ви бачите на картинці в першу секунду? Це безпосередньо залежить від вашого віку

"Моя дружина або теща" ("My Wife or Mother-In-Law") - одна з найвідоміших ілюзій в історії, і тепер дослідники вважають, що те, що ви бачите, може залежати від вашого віку, передають Патріоти України.

Люди які дивляться на картинку можуть бачити молоду жінку, яка дивиться в бік, або бабу з гачкуватим носом. Сама стара версія картини вперше з'явилася на німецькій листівці, але саму відому версію, яку ви можете побачити тут, зобразив британський карикатурист Вільям Елі Хілл (William Ely Hill) і вона з'явилася в американському журналі «Puck» 6 листопада 1915 року.

Так кого ж ви побачили першим?

Дослідження, проведене і опубліковане в Австралії двома професорами психології з Університету Флиндерса, виявило, що будь-яка фігура, яку ви бачите на цьому зображенні, так чи інакше пов'язана з віком глядача.

Дослідження говорить про те, що літні люди спочатку звернуть увагу на літню жінку, тоді як молоді люди побачать на картинці фігуру жінки.

Усього в дослідженні взяли участь 393 людини (242 чоловіка, 141 жінка) віком від 18 до 68 років, середній вік добровольців при цьому склав 32 роки.

Їм на півсекунди було показано дане зображення, після чого їх попросили назвати стать і вік фігури, яку вони побачили першою. Більшість учасників першим побачили молоду жінку, що може бути пов'язано з тим, що в більшості учасниками були молоді люди.

Коли ж вчені розділили добровольців на дві групи — 10% людей старшого віку і 10% більше молодих людей — то з'ясувалося, що старші бачать літню жінку, тоді як молодь — дівчину. Мета дослідження полягала в тому, щоб визначити, чи впливає «індивідуальна упередженість на первинну інтерпретацію зображення на підсвідомому рівні».

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...

Психологічний тест у картинці: Ось які комплекси вам заважають жити

вівторок, 16 квітень 2024, 17:15

Інколи невдачі у житті не залежать від зовнішніх обставин. Тоді виникає думка, що з вами щось не так. Щоб дізнатися, які комплекси заважають вам досягти успіху, пропонуємо пройти легкий психологічний тест. Виберіть картинку, яка найбільше сподобалася, ...